Підтримати нас

Мандрівний Docudays UA завітав до школи

Автор статті
16 грудня 2019 10:31
861
Поширити:

Вже не перший рік херсонські глядачі не хочуть відпускати Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA і запрошують на додаткові покази.

Минулого тижня за запрошенням Людмили Пугачової, головної бібліотекарки Філії №5 Херсонської Централізованої бібліотечної системи, команда Мандрівного відвідала Херсонську загальноосвітню школу №50.

Учні 10-х класів та їх вчителі попросили нас показати один з найпопулярніших фільмів цього року «Булер» американського режисера Лі Гірша. Вмостившись на широких дерев’яних лавках, глядачі із захопленням спостерігали за історіями  двох американських підлітків та їхніх родин. Стрічка відзнята протягом одного навчального року. Режисер фільму пропонує поглянути на сповнені болю, а часом і небезпеки, життя дітей, яких цькують однокласники. Лі Гірш викриває проблему, що виходить за географічні, расові, етнічні та економічні межі.

Зайнявши час двох уроків, ми дивилися та обговорювали стрічку. Підлітки соромилися говорити  голосно про свої враження та проблеми, тому координатори фестивалю «мандрували» між лавками та спілкувались окремо з кожною групкою старшокласників.

Діти поділилися, що проблеми в фільмі є реальними у їх житті, а як впоратись з цим, вони не знають. Знущання в школі стало вже здаватись їм нормою. У фільмі вони побачили гарний приклад як підлітки перестали мовчати і розірвали коло цькувань над собою. Також школярі наголошували, що цей фільм треба показувати не тільки дітям, а більше їхнім батькам.

Цього року фільм «Булер» став частиною колекції фільмів у мережі кіноклубів Docudays UA, і тепер він буде доступний для показу протягом всього року. Тож якщо ви хочете поговорити про проблеми булінгу - шукайте найближчий до вас кіноклуб та запрошуйте модераторів провести показ з обговоренням.

Перелік кіноклубів у Херсонській області з контактами керівників за посиланням.

Олена Старюк, координаторка Мандрівного фестивалю Docudays UA у Херсонській області та керівниця громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» розповіла також про проблему кібербулінгу (цькування онлайн) та як захиститися від цькування в онлайні й офлайні та як отримати безкоштовну юридичну допомогу в рамках Всеукраїнська кампанія проти кібербулінгу.

Отже, у разі потреби звертайтеся за правовою допомогою до приймальні УГСПЛ. Якщо ви:

  • страждаєте від постійних образ в Інтернеті;
  • ваш акаунт зламали та поширили особисті дані;
  • у мережі вас шантажують та погрожують оприлюднити інформацію чи дані, які ви б не хотіли поширювати;
  • вважаєте, що вас несправедливо визнали відповідальним за переслідування когось у мережі;
  • чи ви наразилися на інші небезпеки в Інтернеті та потребуєте юридичної підтримки – звертайтеся по правову допомогу за телефонами київської приймальні УГСПЛ (044) 383 95 19, (094) 928 65 19. Мешканці інших регіонів України за цими самими номерами можуть дізнатися адреси найближчих до них приймалень УГСПЛ, куди можна звернутися по допомогу.

Консультації та правова допомога юристів у межах Кампанії проти кібербулінгу – безкоштовна.

Фестиваль – неполітичний і некомерційний.

Організатори Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA  в Херсонській області:

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ