Підтримати нас

Крок до вирішення проблеми: Херсон закупив чотири тролейбуси на 20 млн гривень

Vgoru
Автор статті
21 червня 2017 06:00
696
Поширити:

Міське комунальне підприємство «Херсонелектротранс» провело тендер на закупівлю нових тролейбусів.

В результаті торгів договір укладено з ДочП «Автоскладальний завод №1» АТ «АК «Богдан Моторс», який поставить у Херсон чотири низькопідлогових тролейбуси «Богдан» Т70117 по 4,95 млн грн за одиницю. Інформацію про закупівлю опубліковано на порталі Prozorro. В договорі зазначено, що постачальник зобов’язаний надати товар протягом 2017 року. Гарантійний строк тролейбусів становить два роки, або 100 тис. км пробігу.

Нові тролейбуси мають поліпшити транспортну ситуацію в Херсоні. Наразі «Херсонелектротранс» випускає на лінію орієнтовно 30 машин, однак цього бракує для надання якісних послуг із перевезення. Ситуація погіршилася в січні цього року, коли приватні перевізники вирішили підвищити плату за проїзд у маршрутках із 3 до 5 гривень. Кілька днів у Херсоні були перебої з перевезеннями, однак перекрити «приватні» маршрути комунальним транспортом було неможливо через його відсутність. Наразі тривають судові процеси з перевізниками щодо підняття вартості проїзду. Міськрада скасувала рішення виконкому про підняття тарифу. Ціна за проїзд у маршрутках поки залишається на рівні трьох гривень. Нагадаємо, у вересні минулого року МКП «Херсонелектротранс» провело тендер закупівлю 12 тролейбусів, які були у використанні в країнах ЄС. Розглянувши чотири пропозиції, переможцем торгів визнали ТОВ «Торговий Дім «ЛІТАН», який запропонував поставити 12 машин за 13 мільйонів 347 тисяч гривень. Ішлося про машини Skoda 14TR, випущені в 1990-х роках.

Після оголошення результатів торгів у Херсоні почали лунати звинувачення на адресу «Херсонелектротрансу» в тому, що підприємство витратило занадто великі кошти як для такої техніки. Після резонансу в ЗМІ у справу втрутилася СБУ. Закупівлю було скасовано, а кошти, надані КП на тролейбуси, розподілені переважно на підтримку медичних закладів міста. Цьогоріч із міського бюджету надали вже 20 млн гривень, але придбати вирішили виключно нові тролейбуси.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ