Підтримати нас

Красиві та небезпечні місця нашої планети. ФОТО

Vgoru
Автор статті
20 травня 2021 16:36
1,650
Поширити:

Небезпечні глибини, страшні тварини, запаморочливі стежки та чарівні краєвиди - у фотопідбірці місць, краса яких не поступається їх небезпеці.

Болота Манчак, штат Луїзіана, США. Крім чуток про служительку культу вуду, яка прокляла їх (саме тому, мовляв, тут і пропадають люди), є і реальна загроза - болота кишать алігаторами. Спроби осушити територію успіхом не увінчалися. Болота Манчак, штат Луїзіана, США. Крім чуток про служительку культу вуду, яка прокляла їх (саме тому, мовляв, тут і пропадають люди), є і реальна загроза - болота кишать алігаторами. Спроби осушити територію успіхом не увінчалися.
Гора Вашингтон, США. На її вершині зафіксовані найвищі показники швидкості вітру - понад 100 м / с (360 км / год). Рекорд зафіксували у 1934 році - 372 км/год. Гора Вашингтон, США. На її вершині зафіксовані найвищі показники швидкості вітру - понад 100 м / с (360 км / год). Рекорд зафіксували у 1934 році - 372 км/год.
Озеро Натрон в Танзанії в крите кіркою солі, протягом року може змінювати колір. В результаті життєдіяльності мікроорганізмів - галофільних ціанобактерій, вода кілька разів на рік набуває соковиті червонуваті та рожеві відтінки. При підвищенні температури бактерії виділяють пігмент червоного кольору, фарбуючи озеро. Озеро Натрон в Танзанії в крите кіркою солі, протягом року може змінювати колір. В результаті життєдіяльності мікроорганізмів - галофільних ціанобактерій, вода кілька разів на рік набуває соковиті червонуваті та рожеві відтінки. При підвищенні температури бактерії виділяють пігмент червоного кольору, фарбуючи озеро.
Афарська улоговина, або Афарський трикутник, Ефіопія. Знаходження тут пов'язане з щохвилинною загрозою для життя: за рік тут фіксується до 160 землетрусів, ґрунт пронизаний тріщинами восьмиметрової глибини. Афарська улоговина, або Афарський трикутник, Ефіопія. Знаходження тут пов'язане з щохвилинною загрозою для життя: за рік тут фіксується до 160 землетрусів, ґрунт пронизаний тріщинами восьмиметрової глибини.
Велика блакитна діра, Беліз. Воронка діаметром 305 м і глибиною 123 м, повна підводних печер, вузьких лабіринтів, сталактитів і морських жителів, в тому числі небезпечних, прозвана "кладовищем дайверів". Велика блакитна діра, Беліз. Воронка діаметром 305 м і глибиною 123 м, повна підводних печер, вузьких лабіринтів, сталактитів і морських жителів, в тому числі небезпечних, прозвана "кладовищем дайверів".
Вогняна гора, Індонезія. Діючий вулкан, вивергався вже близько сотні раз. Стовпи попелу над Вогняною горою підіймаються на висоту до 3000 м. Останнє значуще виверження було зафіксовано у 2014 році, тоді загинуло близько двох десятків місцевих жителів. Вогняна гора, Індонезія. Діючий вулкан, вивергався вже близько сотні раз. Стовпи попелу над Вогняною горою підіймаються на висоту до 3000 м. Останнє значуще виверження було зафіксовано у 2014 році, тоді загинуло близько двох десятків місцевих жителів.
Гуфрій-Берже, "печера мертвих", Франція. При глибині печери трохи більше ніж 1200 м спуск сюди займає не менш як добу. Внизу знаходяться напівзатоплене озеро і скельні лабіринти. Проблема в тому, що при сильних дощах печера затоплюється. Гуфрій-Берже, "печера мертвих", Франція. При глибині печери трохи більше ніж 1200 м спуск сюди займає не менш як добу. Внизу знаходяться напівзатоплене озеро і скельні лабіринти. Проблема в тому, що при сильних дощах печера затоплюється.
Пустеля Данакіль, Ефіопія. Красива і неймовірно токсична. Атмосфера насичена отруйними випарами, а температура повітря досягає +50°С. Пустеля Данакіль, Ефіопія. Красива і неймовірно токсична. Атмосфера насичена отруйними випарами, а температура повітря досягає +50°С.
Дорога смерті, Болівія. Була прокладена в 1932 році. Наявність сліпих поворотів, складний рельєф (з одного боку дороги гора, з іншого - шестисотметровий обрив) і жахливе дорожнє покриття були багато років причинами безлічі автокатастроф. Зараз - при наявності об'їзної дороги - тут можна зустріти тільки туристів-екстремалів. Дорога смерті, Болівія. Була прокладена в 1932 році. Наявність сліпих поворотів, складний рельєф (з одного боку дороги гора, з іншого - шестисотметровий обрив) і жахливе дорожнє покриття були багато років причинами безлічі автокатастроф. Зараз - при наявності об'їзної дороги - тут можна зустріти тільки туристів-екстремалів.
Озеро Ківу, Центральна Африка. Під озером розташовуються величезні поклади метану, рівні 55 млрд м. Поруч розташований діючий вулкан Кітура, останнє виверження якого в 1948 році призвело до закипання озера і загибелі всіх його мешканців. Попри це, тут проживає 2 млн осіб і місце є курортом: природа навколо досить мальовнича. Озеро Ківу, Центральна Африка. Під озером розташовуються величезні поклади метану, рівні 55 млрд м. Поруч розташований діючий вулкан Кітура, останнє виверження якого в 1948 році призвело до закипання озера і загибелі всіх його мешканців. Попри це, тут проживає 2 млн осіб і місце є курортом: природа навколо досить мальовнича.
Чорнобиль, Україна. Страшна трагедія - аварія на 4-му енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції, що сталася в 1986 році, стала причиною того, що люди покинули свої будинки, покидавши майно. Чорнобиль, Україна. Страшна трагедія - аварія на 4-му енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції, що сталася в 1986 році, стала причиною того, що люди покинули свої будинки, покидавши майно.
Острів Комодо, Індонезія. Відомий своїми мешканцями - триметровими варанами. Вони не тільки розривають могили на місцевих кладовищах, а й можуть напасти на поранену людину, (запах крові варани відчувають за кілометри). Тварини знаходяться під охороною, тож пристосовуватися доводиться людям. Острів Комодо, Індонезія. Відомий своїми мешканцями - триметровими варанами. Вони не тільки розривають могили на місцевих кладовищах, а й можуть напасти на поранену людину, (запах крові варани відчувають за кілометри). Тварини знаходяться під охороною, тож пристосовуватися доводиться людям.
Гора Хуашань, Китай. Одна з п'яти священних гір в даосизмі. Шлях на вершину рясніє складними ділянками, часом доводиться буквально висіти над прірвою. Запущений фунікулер не зупинив паломників і екстремалів від небезпечної подорожі по стежці смерті, тому тепер на охочих пройти цією стежкою в обов'язковому порядку надягають страховки. Гора Хуашань, Китай. Одна з п'яти священних гір в даосизмі. Шлях на вершину рясніє складними ділянками, часом доводиться буквально висіти над прірвою. Запущений фунікулер не зупинив паломників і екстремалів від небезпечної подорожі по стежці смерті, тому тепер на охочих пройти цією стежкою в обов'язковому порядку надягають страховки.
Бермудський трикутник, Атлантичний океан. Тут безслідно пропадали морські та повітряні судна, а також навігаційні прилади відмовлялися працювати. Причина тому - безліч мілин, а також часті циклони та шторми, що утворюються тут. Бермудський трикутник, Атлантичний океан. Тут безслідно пропадали морські та повітряні судна, а також навігаційні прилади відмовлялися працювати. Причина тому - безліч мілин, а також часті циклони та шторми, що утворюються тут.
Долина смерті, Камчатка, Росія. Перебувати тут протягом довгого часу смертельно небезпечно. Причина криється у високій концентрації отруйних газів: головним чином сірководню, а також вуглекислого газу, сірковуглецю та ін. Долина смерті, Камчатка, Росія. Перебувати тут протягом довгого часу смертельно небезпечно. Причина криється у високій концентрації отруйних газів: головним чином сірководню, а також вуглекислого газу, сірковуглецю та ін.
Узбережжя Каліфорнії, США. Це улюблені місця проживання білих акул, вельми небезпечних для людини. Узбережжя Каліфорнії, США. Це улюблені місця проживання білих акул, вельми небезпечних для людини.
Ліс Хойя-Бачу, Румунія. Має славу паранормального місця, де відмовляються працювати електронні пристрої, а НЛО літають як на роботу. Вчені впевнені, що все це має наукове пояснення, але поки до розгадки далеко. Ліс Хойя-Бачу, Румунія. Має славу паранормального місця, де відмовляються працювати електронні пристрої, а НЛО літають як на роботу. Вчені впевнені, що все це має наукове пояснення, але поки до розгадки далеко.
Перевал Дятлова, Уральські гори, Росія. Досі не розкрита таємниця загибелі учасників експедиції Дятлова 1 лютого 1959 року. Перевал Дятлова, Уральські гори, Росія. Досі не розкрита таємниця загибелі учасників експедиції Дятлова 1 лютого 1959 року.
Зміїний острів, Бразилія. Вважається найбільшим природним серпентарієм у світі: на 1 м припадає до шести змій. Зміїний острів, Бразилія. Вважається найбільшим природним серпентарієм у світі: на 1 м припадає до шести змій.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ