Підтримати нас

Коронавірус в Індії: країна не справляється

Автор статті
26 квітня 2021 11:33
930
Поширити:

Індія вже кілька днів поспіль б'є світовий рекорд за кількістю виявлених випадків заражень коронавірусом. Так, лише за неділю - 25 квітня - коронавірус підтвердили у 352 тисяч громадян.

На ранок 26 квітня загалом у країні виявлено більше як 17,3 мільйона випадків COVID-19. За цим показником Індія є другою в світі після США.

Причиною стрімкого поширення коронавірусу в країні є новий штамп, пише DW.

Місцеві крематорії не справляються з навантаженням. Люди не в змозі вистояти довгу чергу з людей, які хочуть кремувати своїх близьких, і влаштовують імпровізовані крематорії на пустирях. Кладовища також переповнені.

У лікарнях Індії бракує медичного кисню, обладнання та ліків. У Делі 25 людей померли, бо запаси кисню було вичерпано, а нова поставка затрималась на декілька годин.

В окремих містах, у тому числі столиці Нью-Делі й фінансовому центрі країни Мумбаї, намагаються стримати поширення вірусу за допомогою жорсткого локдауну й нічної комендантської години.

Багато країн, у зв'язку з погіршенням ситуації, пообіцяли надати підтримку Індії. Зокрема про надання допомоги через механізм цивільного захисту ЄС у Твіттері заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн. Водночас єврокомісар з питань кризового менеджменту Янез Ленарчич повідомив, що ЄС надасть Індії кисень для тяжкохворих пацієнтів, а також медикаменти. 

Агентство AFP з посиланням на речницю міністерства оборони Німеччини повідомило, що нині вивчається можливість надання мобільної станції з виробництва кисню, а також транспортної підтримки для іншої допомоги. Своєю чергою, США обіцяє надати сировину для виробництва вакцини від коронавірусу, тести, медикаменти, апарати для штучної вентиляції легенів і захисне спорядження.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ