Підтримати нас

"Кіберзахисники": українські ветерани АТО/ООС пройдуть перепідготовку у сфері кібербезпеки

Vgoru
Автор статті
22 квітня 2021 05:30
1,051
Поширити:

CRDF Global (Фонд цивільних досліджень та розвитку США) запустив програму професійного розвитку та реінтеграції ветеранів АТО / ООС в сфері кібербезпеки в Україні "Кіберзахисники".

Програма "Кіберзахисники" є частиною ініціативи Державного департаменту США з усунення кіберзагроз в Україні. Вона надає українським ветеранам та ветеранкам безкоштовну можливість професійного навчання у сфері кібербезпеки з метою допомоги їм у працевлаштуванні в державному та приватному секторах.

"Кіберзахисники" складається з двох компонентів: навчання технічним навичкам із кібербезпеки та сприяння реінтеграції ветеранів. Технічна складова включає курс викладачів Національного технічного університету України (Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського), а також провідних українських та міжнародних експертів. За частину, присвячену питанню соціальної адаптації та реінтеграції, відповідають фахівці з Національного університету Києво-Могилянська академія, вони допоможуть ветеранам отримати технічні, аналітичні, комунікаційні та особистісні навички, необхідні для реінтеграції в суспільство та опанування нової професії. Також ветерани матимуть можливість додатково вивчити технічну та IT-термінологію англійською мовою.  

Програму розроблено за сприяння Міністерства у справах ветеранів України та Національного координаційного центру кібербезпеки при Раді національної безпеки та оборони України.  

Після завершення курсу учасники отримають визнаний державою сертифікат у галузі кібербезпеки, а також сертифікат CISCO Academy. Це дозволить їм претендувати на затребувані та високооплачувані посади, такі як аналітик із кібербезпеки, фахівець з комп’ютерної криміналістики, фахівець з реверс-інжинірингу  та адміністратор із мережевої безпеки. Крім того, програма забезпечуватиме подальшу підтримку випускників – ветеранів АТО/ООС у працевлаштуванні як у державному секторі, так і у приватних компаніях. 

Дізнайтеся більше про програму навчання, умови та критерії відбору та іншу важливу інформацію на офіційному сайті програми www.cyberdefenders.org.ua

Для отримання додаткової інформації про програму професійного розвитку та реінтеграції ветеранів АТО/ООС "Кіберзахисники", а також програму CRDF Global з покращення безпеки у кіберпросторі в Україні, пишіть на: cyberdefenders@crdfglobal.org. Контактна особа: Лариса Подхостнік

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ