Підтримати нас

Кіберполіція припинила діяльність шахрайського call-центру

Vgoru
Автор статті
24 червня 2021 12:30
933
Поширити:

У Херсоні співробітники відділу протидії кіберзлочинам та слідчі Херсонського районного управління поліції викрили діяльність шахрайського call-центру.

За повідомленням  департаменту кіберполіції Національної поліції України, шахрай, видаючи себе за працівника банків, привласнював гроші громадян. Для своєї злочинної схеми він використовував GSM-шлюз та SIP-телефонію, що надавала можливість телефонувати з 32 SIM-карток одночасно 30 абонентам, створивши вдома call-центр.

Працівники кіберполіції пояснюють, що чоловік використовував автовідповідач, на який було записано повідомлення, ніби від працівника банку, який повідомляв про «блокування» картки. Далі схема була розрахована на “наляканих” громадян, які переймаються збереженням власних коштів на банківських рахунках. Тож для розблокування пропонувалися певні дії, після яких зловмисник привласнював гроші з їхніх рахунків. Наразі працівники поліції встановлюють потерпілих та суму завданих збитків.

У будинку  шахрая працівники поліції провели обшук та вилучили SIM-картки й обладнання для SIP-телефонії, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, банківські картки.  

Процесуальне керівництво здійснює Херсонська окружна прокуратура. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Працівники кіберполіції Національної поліції України  нагадують громадянам: не повідомляйте нікому дані банківських карток. Не надавайте ці дані нікому, адже навіть працівники банків ніколи не запитують таку інформацію.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ