Підтримати нас

Хумус - чому цей продукт корисний?

Автор статті
09 серпня 2016 13:54
1,555
Поширити:

Ти чула про хумусе? Чи, може, пробувала його? Хоча більшість людей мало що знає про цю страву, воно поступово стає все більш популярним.

Якщо тобі подобається нут, ти будеш в захваті від хумуса. Ця паста арабського походження являє собою суміш лимонного соку, оливкової олії, часнику, червоного перцю, кунжутного насіння, оливок - і все це на основі нуту.

Склад хумуса може трохи змінюватися від країни до країни, але, як ти бачиш, всі його інгредієнти дуже корисні для здоров'я. Різні дослідження (про які ми розповімо нижче) показали, що це фактично суперпродукт і ефективний засіб, що допомагає при депресії.

Корисні властивості хумуса

Хумус - одне з основних страв на Близькому Сході. Він входить у повсякденний раціон людей в таких країнах, як Туреччина, Ліван, Ізраїль, Сирія, а також у Греції та на Кіпрі.

Хоча хумус можна купити в багатьох наших супермаркетах, деякі вважають за краще готувати його вдома, щоб отримати найсвіжіший продукт з добірних інгредієнтів.

Свіжий сік лимона, нут з його ніжним смаком, спеції за смаком - все це дає нам можливість зробити смачний хумус.

Отже, якими корисними властивостями володіє ця паста з таким приємним смаком?

Хумус - хороший натуральний антидепресант

Відкрий для себе хумус і його корисні властивості!

Дослідники з Тель-Авівського університету (Ізраїль) (дослідження проводилося в 2007 р.) прийшли до наступних висновків:

- Хумус є природним антидепресантом, за своєю дією подібним відповідним лікарським препаратам.

- Хумус покращує настрій тому, що він сприяє виділенню серотоніну. Це відбувається завдяки спільному дії на організм оливкової олії і червоного перцю. Обидва ці продукту містять амінокислоту, що сприяє виділенню цього гормону.

- Хумус викликає почуття насичення, сприяє розслабленню і допомагає нам заснути.

Хумус багатий рослинним білком

Рослинний білок міститься в основному компоненті цієї пасти - нуте (турецького гороху). Це один з овочів з найбільшим вмістом білка. І він дуже смачний!

Варто відзначити, що хумус, завдяки тому, що він дає організму багато енергії, входить в раціон багатьох спортсменів. Він багатий антиоксидантами, оскільки в нього входять оливкова олія і лимони, і добре засвоюється. Крім того, він викликає почуття насичення і регулює рівень цукру в крові.

Відмінний продукт для всієї родини

Ми вже знаємо, що хумус багатий рослинним білком, але в ньому багато й інших корисних речовин. Це відмінний продукт для всієї родини!

- Залізо

- Калій

- Кальцій

- Вітаміни групи B

- Магній

- Фолієва кислота (незамінна для вагітних і для дітей).

- Хумус багатий тіаміном і рибофлавіном, вітамінами, які зміцнюють м'язову і нервову систему.

- У ньому також міститься ретинол, речовина, необхідне для того, щоб наші тканини залишалися молодими і пружними.

- Хумус , завдяки високому вмісту в ньому антиоксидантів, допомагає знижувати високий тиск і покращувати стан серцево-судинної системи.

- Цей продукт є також діуретиком і сприяє виведенню з організму сечової кислоти.

Хумус покращує травлення

Відкрий для себе хумус і його корисні властивості!

У тебе бувають запори? Тоді вмикай хумус в свою щоденну дієту.

Вуглеводи, які в ньому містяться, засвоюються повільно, тому він дає організму енергію і, в той же час, регулює рівень цукру в крові.

Клітковина, що міститься в нуте, і такі інгредієнти хумуса, як лимон, часник, оливкову олію і спеції, сприяє перистальтиці кишечника і допомагають очищати його від токсинів.

В хумусе тільки корисні жири

Як ми вже відзначали, продукти, що входять до складу хумуса, дуже корисні для здоров'я, вони багаті ненасиченими жирними кислотами, такими, як лінолева і олеїнова кислота, жирна кислота Омега-3.

Хумус добре намазувати, наприклад, на житній хліб. Якщо ж додати зверху селера або тонко нарізані скибочки моркви, вийде дуже смачне і здорове блюдо.

Його можна купити в супермаркеті, але краще всього приготувати вдома. Спробуй, і ти побачиш, що вийде просто здорово!

Хумус допомагає запобігати раку

Відкрий для себе хумус і його корисні властивості!

Завдяки високому вмісту антиоксидантів і часнику, діє як натуральний антибіотик, хумус допомагає організму знищувати шкідливі клітини, які можуть викликати появу пухлини.

Фитиновая кислота та сапоніни, що містяться в хумусе, допомагають захищати генетичний апарат клітин від ушкоджень, що теж сприяє запобіганню раку.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ