Підтримати нас

Херсонський міський голова не має гадки, як до міста потрапив «чорногорський пісок»

Автор статті
27 грудня 2019 05:30
795
Поширити:

Херсонський міський голова Володимир Миколаєнко не підтвердив інформацію про те, що з Чорногорії в Херсонський морпорт прямує судно з новою порцією «чорного піску» для утилізації на полігоні твердих побутових відходів.

Про це він розповів журналістам під час звітного підведення підсумків за 2019 рік у ефірі «Суспільного».

«Ми цю байку слухали ще чи 20, чи 21 грудня, що судно начебто вийшло, і завтра-післязавтра буде в Херсоні. Але сьогодні в нас 26-е. Скільки від Чорногорії до Херсона? За великим рахунком, зовсім нічого. Судна не було, і інформації про нього в мене особисто немає», - сказав він.

Також міський голова повідомив, що буде робитися з відходами з Чорногорії далі.

«Ми були в морпорту і бачили, що це навіть не пісок, а суміш чогось незрозумілого. Воно щось таке жирне, незрозумілого кольору…Щодо зфальшованих документів, то ми звернулись до всіх правоохоронних інстанцій. Також звернулися до Міністерства інфраструктури і доповіли, що ми категорично проти, щоб судно знаходилося в морпорту, в його акваторії. Звернулись і до директора морпорту. Антикорупційний відділ виконкому міськради займається службовим розслідуванням цієї справи».

Володимир Миколаєнко зазначив, що ще 11 грудня (тобто - за день до роздмухування сенсації в соцмережах - прим. автора) до нього звернулася Державна фіскальна служба, яка спитала про гарантійний лист, начебто виданий під його підписом (мова про лист про дозвіл чорногорській компанії доставити відходи для утилізації на Херсонському полігоні ТПВ - прим. автора).

«Я відповів, що без згоди сесії міськради в мої повноваження не входить надавати якісь особисті гарантії на кшталт цієї, - зауважив міський голова. - Бланк, на якому надруковано лист - це дійсно бланк виконавчого комітету міськради. Але він до мене не надходив».

«Я зв’язався з керівником митниці, - продовжив Миколаєнко, - і він мене запевнив, що ніхто нічого не розмитнював і розмитнювати не збирається. Згідно з його слів, зфальшовано не тільки цей лист, а й лист Міністерства енергетики і захисту навколишнього середовища. Зрозуміло, що за такими «документами» нічого хорошого завезти до нас не можуть. На жаль, на сьогодні результатів експертизи ще немає. Викликає величезний сумнів, що ця речовина безпечна».

«Я знаю, що на судно, яке привезло цей пісок, накладено арешт. Але викликає подив, чому судно залишило пісок і відбуло з Херсону. У будь-якому разі я переконаний в тому, що на територію міста ця суміш не має право потрапляти», - резюмував Володимир Миколаєнко.

P.S. Виготовлення цього матеріалу в рамках проекту «Місцева демократія» стало можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через проект USAID «Медійна програма в Україні», який виконується міжнародною організацією Internews. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров'я» та необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Internews.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ