Підтримати нас

Херсонські рятувальники складали казки разом з маленькими переселенцями

Автор статті
08 квітня 2016 08:46
565
Поширити:

Співробітники Головного управління ДСНС України у Херсонській області продовжують працювати з маленькими переселенцями із Сходу.

Про це повідомляє прес-служба ГУ ДСНС України у Херсонській області.

Цього разу фахівці психологічної служби зустрілись з дітками, які разом з родинами приїхали на Херсонщину із м. Горлівка Донецької області.
Захід проходив на базі обласної організації Товариства Червоного Хреста. Психологи запропонували хлопчикам та дівчаткам арттерапевтичні вправи з елементами казкотерапії. Кожна дитина вибрала собі замальовку, яка їй сподобалась, і вже за допомогою кольорових олівців вони додали їм барвистості та яскравості. Після того, як картинки «ожили», дитячій аудиторії було поставлене нове завдання – скласти казку про своїх персонажів, у якій у кожного своя роль. І дітки дружньо склали таку розповідь – спершу їх герої зустрілись на галявині, де вони грались та веселились, а потім на небі з’явилась чорна хмарка, яку відігнав Спайдермен.

З точки зору психології, такий результат є позитивним. Незважаючи на пережиті складнощі, психологічний стан у дітей нормалізується з доброю динамікою.

По завершенню «казкової пригоди» дітки разом із батьками подякували рятувальникам, і запевнили, що з охотою прийдуть на нові зустрічі, під час яких зможуть проявити свої вміння та таланти.


Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ