Підтримати нас

Херсонські рятувальники провели арт-терапію для дітей переселенців

Автор статті
04 жовтня 2016 05:15
596
Поширити:

До 20-ї Державної пожежно-рятувальної частини по охороні Суворовського району м. Херсон завітала мама з двома дітками, які переїхали на Херсонщину з м. Луганськ.

Саме ця родина першою відгукнулась на  запрошення керівника Регіонального штабу з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції Катерини Гаврилової, у вільний час відвідати з екскурсією пожежну частину.

Мамі та двом братикам рятувальники приділили значну увагу. Продемонстрували спеціальну пожежну і рятувальну техніку, відповідне бойове спорядження та одяг. Представник частини розповів про різні надзвичайні події, які практично щодня доводиться ліквідовувати в обласному центрі. Наголосив на важливості дотримання правил безпеки життєдіяльності у повсякденні.

Звичайно, братикам дозволили побувати і в кабіні пожежної автоцистерни. 7-річний та 10-річний хлопчаки із захопленням провели там декілька хвилин.

Після екскурсії підрозділом хлопчиків провели у кімнату психологічного розвантаження, де психолог обласної служби ДСНС провів з дітками арттерапію. Оскільки у 7-річного Олега порушена моторика рук після пережитого стресу, то йому та його братові було запропоновано скласти оригамі. Хлопчики із задоволенням за підтримки психолога склали різноманітні паперові фігурки.

Такі заходи будуть продовжуватись і надалі. Рятувальники чекатимуть на нових відвідувачів, які переїхали на Херсонщину з Донецької і Луганської областей та АР Крим.

ГУ ДСНС України у Херсонській області

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ