Підтримати нас

Херсонські політики гальмують процеси децентралізації

Автор статті
02 вересня 2016 04:36
653
Поширити:

Сьогодні уваги громадськості вимагає ситуація навколо процесів децентралізації на Херсонщині, які намагаються заблокувати депутати обласної ради. Вбачаємо за цими діями виключно політичний мотив, який полягає у тому, щоб не допустити передачі повноважень місцевому самоврядуванню. Про це сьогодні на засіданні Уряду заявив Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

«Херсонська облрада раніше затвердила перспективний план формування територій громад області, який потім затвердив Уряд, і згідно з яким очікується, що 15 ОТГ проведуть вибори. Сьогодні ж окремі депутати й політики облради намагаються внести у порядок денний сесії скасування цього перспективного плану. Ці безвідповідальні й виключно політичні рішення спонукали людей до акції протесту і публічного вимагання від облради продовження процесу децентралізації на Херсонщині», - повідомив Геннадій Зубко.

Звертаючись до Херсонської обласної ради, Геннадій Зубко наголосив: «Люди, які обрали вас депутатами, сьогодні дали абсолютно чіткий знак: вони очікують посилення місцевого самоврядування, посилення місцевих бюджетів, вони голосно висловили бажання об’єднатись і самостійно управляти своїми громадами. Не чиніть опір своїм же мешканцям, не намагайтесь скасувати те, що не можливо скасувати. Децентралізація незворотна. І якщо Херсонська облрада гальмуватиме її або відсторониться, це означатиме єдине – вона самоусунулась від процесів підсилення місцевого самоврядування на своїй території».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ