Підтримати нас

Херсонщина рахує майбутніх «шерифів»

Автор статті
28 грудня 2017 12:55
956
Поширити:

Про це стало відомо під час круглого столу «Безпека громади – справа кожного», що відбувся з ініціативи Благодійної організації  «Фонд милосердя та здоров’я».

На заході  представники обласного Центру зайнятості, Управління Національної поліції в Херсонській області, районних органів місцевого самоврядування та демобілізовані з зони АТО бійці обговорювали, як зараз реалізується програма «Шериф» і які перспективи проекту в наступні роки.

Круглий стіл «Безпека громади – справа кожного» проводили керівниця Громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров'я» Олена Старюк (на фото зліва) та заступниця головного редактора онлайн газети "Вгору" Ірина Ухваріна.

Обласний центр зайнятості, як пояснила начальник відділу організації надання послуг роботодавцям Наталія Португальська, організовує громадські роботи так, щоб усі вони закінчилися напередодні Нового року. Це пов’язано з фінансовою звітністю та з плануванням.

Йдеться не тільки про унікальну в Україні програму програму «Шериф», яку розробили та реалізували на практиці саме на Херсонщині. Крім того, в області організовано й інші види громадських робіт. Серед них, наприклад, роботи з благоустрою,  відтворення культурно-історичної спадщини, дотримання мораторію на вирубку лісів і лісосмуг,  надання допомоги людям з інвалідністю, навчання сліпих дітей орієнтуванню у просторі та багато інших. Це корисно і для громади, і для безробітних, і для місцевого бюджету. Адже залучаються до цих робіт місцеві жителі, а значна частина фінансування відбувається за рахунок Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. Але які види громадських робіт потрібні громаді наступного року, в якій кількості, хто на місцях буде відповідати за виконання робіт, мають вирішити та закласти свою частку фінансування саме органи місцевого самоврядування. І все це потрібно зробити під час планування бюджету на наступний рік. Тобто, зараз.

І саме від місцевих громад нині залежить, скільки «шерифів» буде працювати в селах Херсонщини у 2018 році.

Тим часом, як зазначив заступник начальника відділу дільничних офіцерів поліції Головного управління нацполіції в області Андрій Хурса, порівняно з іншими областями, дільничних на Херсонщині найменше.

На фото заступник начальника відділу дільничних офіцерів поліції Головного управління нацполіції в області Андрій Хурса.

- Зараз у нас 122 дільничних, - пояснив Андрій Хурса. – Перед нами йде Чернігівська область, де 148 дільничних, в інших іще більше. У вересні нам обіцяли додати ще 34 посади, але поки це питання ще вирішується. Кількість штатів поліції в області фіксована. Якщо додається нова посада, то десь іншу треба у нас скоротити.  Тому маємо працювати у тому складі, що є.

Дільничні фізично не можуть бути завжди поряд, постійно жити в кожному населеному пункті. Тобто, подбати про свою безпеку, особливо в селах, мають також і місцеві мешканці, громади.

До того ж, як показало опитування на сайті «Вгору», відчуття безпеки не завжди залежить від роботи саме правоохоронних органів.

Повний звіт про висновки круглого столу ми оприлюднимо найближчим часом.

P.S. Громадська юридична приймальня Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров'я» розташована за адресою: Херсон, вул. Б. Мозолевського (колишня Фрунзе), 2, оф. 19. Дні прийому: вівторок з 10.00 до 15.00. Тел. (0552) 49 60 03, (066) 790 90 21.

P.P.S. Публікація підготовлена ​​в рамках проекту «Посилення спроможності громад Черкаської та Херсонської областей впливати на роботу поліції з метою імплементації та прискорення реформи правоохоронної системи» реалізується за фінансової підтримки Посольства Королівства Нідерландів у рамках програми «Матра». Проект реалізується Благодійною організацією «Фонд милосердя та здоров'я» та ГО «Черкаський правозахисний центр».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ