Підтримати нас

Херсон — перші вихідні на карантині (фоторепортаж)

Автор статті
22 березня 2020 15:52
702
Поширити:

Карантин жорстко вносить корективи. Завжди велелюдні місця спорожніли.

Майже немає транспорту на вулицях та все більше трапляється перехожих у медичних масках. Місто сповільнює ритм життя і натужно намагається пристосуватися до щоденних змін. Місто говорить, дивиться та рухається в нових умовах. А більшість розмов, поглядів та сцен стосуються лише однієї теми.

На зупинку «ЦУМ» під’їжджає тролейбус за маршрутом №1. Близько сорока відсотків виручки  від продажу квитків у електротранспорті Херсона припадає на цей маршрут. Відчиняються передні двері. «Дві людини», - коротко гукає на зупинку кондуктор». У салон заходять хлопець з дівчиною у медичних масках. «Може, домовимося?», - намагається посміхнутись парубок ззовні. Двері зачиняються, тролейбус із десятьма пасажирами від’їжджає.

— Молодые люди, можно вас на секундочку! — резко останавливает мужчина в черной медицинской маске и сдвигает её на подбородок. — Скажите, а вы же покупаете продукты в магазинах? Отлично! А мы привозим еду на дом: от картошки до бананов. Вам интересно? Мы дадим свой номер телефона! Серёга, продиктуй номер! Мы на рынке торгуем, а сейчас рынки закрыли, так мы организовываем доставку. Дешевле у нас, конечно, дешевле! Например, в магазине лук по 17 гривень, а у нас — 15! И за доставку 20 гривень, но это хотя бы на бензин. Звоните в любой день, мы работаем до 12  ночи. Меня зовут Игорь. Не болейте!

…на вулиці одягати захисні маски, зберігати дистанцію між людьми не менше ніж два метри та дотримуватися заходів особистої гігієни, — долинає казенний голос із гучномовця патрульної автівки. — Подбайте про близьких та літніх людей похилого віку, забезпечивши їх усім необхідним, аби їм не довелося виходити на вулицю. Дисципліна та виконання усіх особистих та загальних засобів безпеки є протидією поширенню коронавірусної інфекції. Пам’ятайте — відповідальність рятує життя.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ