Підтримати нас

Іванові Марчукові – 85. У столиці збираються відкрити музей його творів

Vgoru
Автор статті
14 травня 2021 05:44
1,057
Поширити:

У 2007 році The Daily Telegraph, іноді просто The Telegraph - щоденна британський часопис - один з найбільш популярних і багатотиражних, середній щоденний наклад якого сягає більше ніж 600 тисяч, видрукував винятковий список ТОП 100 геніїв сучасності. Єдиний з наших співвітчизників, хто потрапив туди, Іван Марчук - художник, якого фахівці визнали генієм світового рівня. Його творчий доробок нараховує близько 5 тисяч картин.

"Марчук винайшов цілком оригінальну техніку «пльонтанізм» (від слова «пльонтати» — плести, переплітати), котра балансує на межі рукотворного і технологічного. Доповнена самобутнім відчуттям кольору і гармонії, вона практично не підлягає повторенню", — сказано в анонсі виставки "Я ЄСМЬ", що з нагоди ювілею митця відкрилася в Києві 7-го і триватиме до 23 травня. На ній експонуються роботи з особистої колекції художника, музеїв і приватних галерей.

Влада Києва вирішила зібрати шедеври митця під одним дахом, створивши музей Івана Марчука. Про це повідомив міський голова столиці Віталій Кличко у Фейсбуці:

"Переконаний, що найкращою пошаною таланту видатного художника має стати персональний музей Івана Марчука у Києві. Міська влада знайшла в історичній частині столиці приміщення для облаштування музею і після отримання колекції робіт від митця ми готові розпочати відповідні роботи", – написав Кличко.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ