Підтримати нас

Історія Херсона в нових назвах вулиць

Автор статті
30 січня 2020 11:00
882
Поширити:

Мешканці міста звикають до майже сотні нових назв вулиць, площ та скверів.

Херсон поступово віддаляється від свого радянського і комуністичного минулого. Нині за назвами вулиць ми вивчаємо історію Херсона, відкриваємо для себе нові імена, цікаві факти.

Про це повідомляє Херсонська обласна рада.

Херсонська обласна бібліотека для юнацтва ім. Б.А.Лавреньова підготувала довідник «Історія Херсона в нових назвах вулиць» із серії «Ми – українці». Формат видання змусив значно скоротити обсяг інформації, обирати найцікавіші факти про людей, які своєю невтомною працею, творчою наснагою, відданим служінням рідному місту і всій Україні заслужили на нашу вдячність і добру пам’ять.

Видання допоможе всім херсонцям, а особливо юним, краще орієнтуватися в рідному місті. Інформація в ньому зібрана у трьох розділах: «Вулиці, названі іменами відомих осіб, причетних до історії Херсона», «Вулиці Херсона, названі на честь видатних осіб», «Вулиці, яким повернуті історичні назви». Для швидкого пошуку подано алфавітні покажчики сучасних і колишніх назв вулиць.

Довідник побачив світ за фінансової підтримки голови ГО «Українська Єдність» Ігоря Кравця. Керівник проекту – директор книгозбірні Вікторія Лобзова, укладач – завідувач інформаційно-бібліографічного відділу Наталя Попова.

Незабаром відбудеться презентація видання, час і дата якої буде визначено пізніше, тож, слідкуйте за анонсами книгозбірні.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ