Підтримати нас

Херсонській області дали 17 млн грн із держбюджету на кисень і перевірять, як витратили 92 млн

Автор статті
21 жовтня 2021 11:30
1,162
Поширити:

У херсонських обласних та міських лікарнях невдовзі може не стати кисню, адже його споживання пацієнтами збільшилося в рази.

 Тому на черговому засіданні у середу, 20 жовтня, Кабмін схвалив постанову про виділення 17 мільйонів гривень на кисень для Херсонської області. 

Уже відомо, що з виділених коштів 4,8 мільйони гривень мають піти на обладнання кисневої станції у міській клінічній лікарні ім. Карабелеша. Ще 650 тисяч гривень дадуть міській клінічній лікарні ім. Тропіних. Обидва заклади наразі приймають хворих на COVID-19.

Кошти виділили в межах бюджетної програми “Заходи, пов’язані з боротьбою з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками”. В уряді сподіваються, що це допоможе забезпечити в херсонських медзакладах безперебійну подачу кисню.

Також у МОЗ ініціювали перевірку освоєння попередньої медичної субвенції у розмірі 92 мільйонів гривень. Ці кошти виділялися на підготовку лікарень для забезпечення кисневою терапією пацієнтів із COVID-19. Відповідний лист з проханням здійснити перевірку в Міністерстві вже направили до Держаудитслужби.

Фото: Євгеній Малолєтка

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ