Підтримати нас

Головний санітарний лікар розповів, як житимемо при новому локдауні

Автор статті
04 жовтня 2021 11:11
745
Поширити:

Згідно з офіційними даними Міністерства охорони здоров'я, в Україні спостерігається різке зростання випадків захворювання на коронавірус. Ця тенденція почала простежуватися з перших днів осені. Щодня захворює мінімум кілька тисяч людей, чого не було ще з весни. У зв'язку з цим представники влади почали міркувати про новий локдаун для країни.

Зокрема, Головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в одному з інтерв'ю повідомив: локдаун може бути впроваджений уже в жовтні. Також він поділився міркуваннями про те, які особливості матиме цей процес.

Кузін зазначив, що навряд чи уряд вдасться до заборони відвідувати супермаркети тим клієнтам, які не щеплені.

"Швидше за все, ініціюватимемо норму про вакцинацію певного відсотка працівників  у сфері обслуговування. Але вимоги щодо допуску туди вакцинованих відвідувачів - такої норми, швидше за все, не буде", - сказав головний лікар.

Він зауважив, що обмеження числа супермаркетів може істотно вплинути на життєзабезпечення громадян України.

У той самий час,  Кузін розповів, що заклади громадського харчування, фітнес-клуби, бібліотеки, торгово-розважальні центри, продовольчі ринки зможуть працювати, якщо 100% їх працівників пройдуть повний курс вакцинації. Крім того, на 100% повинні бути вакциновані і відвідувачі цих закладів. Вони зобов'язані будуть пред'являти на вході один з документів про проходження вакцинації. В іншому випадку такі заклади закриватимуть.

Також працівники всіх навчальних закладів у разі локдауну повинні бути на 100% вакциновані (раніше дозволялося, щоб навчальні заклади працювали, якщо їх колективи щеплені мінімум на 80%). Виняток буде зроблено для дитячих садків і шкіл початкової освіти: для цих об'єктів залишається норма в 80% вакцинації працівників.

Нагадаємо, за останню добу в Україні зафіксовано 4 821 новий підтверджений випадок COVID-19, з них 158 - на Херсонщині.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ