Підтримати нас

Фейки та маніпуляції поширюються швидше, ніж вірус

Автор статті
18 березня 2020 06:31
594
Поширити:

Поки херсонські учні на карантині, їх батькам почали надходити дивні повідомлення у класні чати.

Зокрема йдеться, начебто на дітей та підлітків, які будуть йти вулицею без дорослих чатуватимуть правоохоронці. Згідно з текстом цих "листів щастя" учасники рейдів будуть затримувати дітей шкільного віку, скаржитись директору та батькам, а може ще й штраф за порушення карантину вліплять.

Звісно це викликало неабияке занепокоєння серед батьків, адже карантин це все ж таки не домашній арешт. Хіба дитина не має право піти в гості до дідуся і бабусі або за дорученням старших вийти в магазин?

В чатах для батьків розповсюджують фейки

Посилання на першоджерело у цих повідомленнях відсутні, але люди все одно вірять цій "інформації". Журналісти "Вгору" запитали у начальника відділу ювенальної превенції поліції Херсонської області Ярослава Шанька чи правда, що його підлеглі будуть "ловити" дітей? Правоохоронець відповідає:

"Поки що окремих вказівок, щодо часу перебування на вулиці для дітей не було. Ніхто не буде переслідувати та затримувати дітей. Однак на період карантину малечі слід більше часу проводити вдома, під наглядом дорослих", - зауважив керівник відділу ювенальної превенції.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ