Підтримати нас

Естонія повідомила, що від Росії “йде загроза”

Автор статті
26 лютого 2021 17:00
930
Поширити:

Естонський міністр оборони Калле Лаанет (Партія реформ) заявив у телеефірі, що «від Росії йде загроза і до запланованих у цьому році з її боку навчань слід ставитися вкрай серйозно».

«У порівнянні з тим, що було 15 років тому, ситуація з безпекою повністю змінилася, і про найманців мова більше не йде. У 2008 році після війни в Грузії ми вирішили, що наймана армія Естонії не підходить. До цього в Європі говорили, що війни не буде, Росія - наш великий союзник і ми одна велика європейська сім'я. Насправді все виявилося інакше», - заявив Лаанет.

За словами Лаанета, «найбільш важливими для Естонії є як національна готовність, так і союзницькі відносини і співробітництво з НАТО». Він зазначив, що після зміни адміністрації США колективна оборона НАТО отримала новий імпульс.

«В адміністрації президента Байдена заявили, що розглядають регіон Балтійського моря як єдиний і очікують більш тісного співробітництва з боку країн Балтії. Якщо вони продемонструють таку співпрацю, то Сполучені Штати будуть готові зробити свій внесок і підтримати їх», - повідомив Лаанет.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ