Підтримати нас

Екофестивалю “Zero Waste” у Херсоні - бути!

Vgoru
Автор статті
16 листопада 2021 10:27
1,112
Поширити:

У суботу, 20 листопада 2021 року, херсонців та гостей міста запрошують на найекологічнішу подію року - Екофест #Kherson_Zero Waste.

Фестиваль проходитиме у парку «Херсонська фортеця», біля колишнього «Лебединого озера» з 11:00 до 15:00.

На гостей фестивалю очікують: 

- виступи експертів і гостей фесту, розважальна програма, розіграш екопризів, збір «екомрій» херсонців, нагородження та екозапальні ведучі.

- 5R-локацій, що відповідають 5R-принципам моделі «Zero Waste» («нуль відходів»). Ментори, представники місцевого екобізнесу і екомайстри допоможуть розібратися з ідеями безсмітництва та відповідального споживання:

  • Refuse – відмовся від зайвого;
  • Reduce – скорочуй потрібне;
  • Reuse – використовуй повторно;
  • Recycle – переробляй;
  • Rot – компостуй.

Перші 100 відвідувачів фесту, які пройдуть квест «5 кроків Zero Waste» отримають екопризи.

- Старт адвокаційної ZeroWaste-кампанії у Херсоні – збір підписів херсонців на підтримку петиції з приєднання нашого міста до міжнародної програми «Zero Waste Cities».

- Розваги для дітей – екотанці, екоігри, екоміми… – усе для того, щоб діти відчували себе екощасливими.

- Сімейний пікнік – місце для підобідку та участі у конкурсі «Сімейний екопікнік». Екопризи – гарантовані!

Обов'язково приходьте на фестиваль, отримуйте свій екобраслет і разом з ним купу знань, знайомтеся з новими людьми, веселіться, беріть участь у всіх активностях та отримуйте круті призи. 

Нагадуємо про важливість дотримання під час екофесту встановлених карантинних норм для «червоної зони».

P.S. «Екофест #Kherson_Zero Waste» проводиться коаліцією громадських організацій #Екофрендлі_Я (ГО «Глобальний погляд», ГО «Імпульс Херсонщини» ГО «Екологічні новини», Благодійне товариство «Центр суспільних програм») завдяки грантовій підтримці, наданій у межах програми «Академія громадського активізму», що виконується Фондом Східна Європа у партнерстві з Інтерньюз-Україна за підтримки проєкту USAID Демократичне врядування у Східній Україні.

Головні партнери фестивалю: Херсонська міська рада; Управління освіти і науки Херсонської ОДА; Херсонська районна рада; учнівська екокоманда #ZWSХерсон; ТОВ «ГРІН ЛАЙН СВ».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ