Підтримати нас

Другий на вихід. Слідом за “Динамо” футбольну євроарену залишив і “Шахтар”

Автор статті
25 листопада 2021 11:40
965
Поширити:

Катастрофічним виявився виступ українських футбольних клубів у єврокубках сезону 2021-2022 років. Вперше за довгий час одночасно ані київське "Динамо", ані донецький "Шахтар" не змогли пробитися навіть до весняної стадії Ліги Європи (не кажучи вже про те, щоб вийти з групи Ліги Чемпіонів).

Напередодні ми повідомляли, як залишав найпрестижніше клубне змагання в європейському футболі київський клуб А вчора настала черга і “Шахтарю” зніматися зі змагань.

Підопічні Де Дзербі прилетіли до Мілана, сподіваючись обіграти одного з лідерів італійської Серії А - "Інтер". Адже лише перемога в цьому матчі дозволяла “гірникам” претендувати бодай на третє місце у групі. І в першому таймі, слід визнати, "Шахтар" демонстрував непогану комбінаційну гру. Хоча ближче до успіху все ж таки були господарі. Хай там як, у перші 45 хвилин матчу на рахунку "Шахтаря" було 8 ударів по воротах суперника: у такому "статусному" матчі це багато про що говорить.

Справи пішли набагато гірше в другому таймі. “Інтер”, який теж відчайдушно бореться за вихід із групи, буквально обклав штрафний майданчик “помаранчево-чорних” навісами, прострілами, по воротах Трубіна посипалися удари. У цій ситуації трапилося рідкісне в сучасному футболі явище: арбітр, скориставшись системою WAR (відеоасистент рефері), скасував одразу два голи італійців і ще двічі не призначив у ворота "Шахтаря" пенальті! Але це було лише відстрочкою закономірного результату. Потужний форвард "Інтера", боснієць Едін Джеко, який цього вечора був просто нестримним, спочатку вбив м'яч у сітку воріт "гірників" дальнім ударом, а потім, за шість хвилин, скористався чудовим навісом з лівого флангу і послав м'яч у ворота Трубіна ударом головою з двох метрів. Зазначимо, що форвард не грав у нещодавньому вирішальному матчі збірних Боснії та України через травму, і це, безумовно, пішло лише на користь нашій національній команді.

Отримавши перевагу у два м'ячі, "Інтер" дещо зменшив оберти, дозволивши "Шахтарю" взяти м'яч під контроль. Треба віддати належне донецькій команді: руки футболісти не опустили і продовжували демонструвати яскравий футбол. Принаймні на один гол "Шахтар" у цьому матчі точно награв, але, на жаль, забити його так і не вдалося.

В іншому матчі групи D у Тирасполі мадридський "Реал" не відчував особливих проблем із сенсацією турніру - молдавським "Шерифом". Алаба, Кроос і Бензема відвантажили три м'ячі у ворота підопічних Юрія Вернидуба.

Командам залишилося зіграти останній тур: матчі відбудуться вже у грудні. "Реал" та "Інтер", фаворити, продовжать боротьбу в Лізі Чемпіонів навесні: вони вийшли з групи достроково. "Шериф", попри три поразки поспіль, уже набрав 6 очок і вирушить до Ліги Європи. У "Шахтаря"  лише одне очко, і матч з командою з Тирасполя стане останньою спробою підтримати репутацію, що похитнулася.

І лише одна надія залишається в українських уболівальників. Адже луганська "Зоря" набрала у своїй групі в Лізі конфедерацій уже 6 очок і цілком може у двох матчах, що залишилися, добитися ще кращого результату. Спочатку команда зіграє з норвезьким "Буде-Глімт", а потім полетить до столиці Італії на зустріч із "Ромою".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ