Підтримати нас

Донорської крові у Херсоні майже не залишилося

Автор статті
07 січня 2020 07:01
732
Поширити:

У Херсонському обласному центрі служби крові закінчується донорська кров. Люди святкують, у відпустках, запаси вичерпуються, а пацієнтів не меншає.

Про це говорить секретарка головного лікаря зі зв’язків із громадськістю Херсонського обласного центру служби крові Наталія Бабій:

"Перші дні після свят донорська активність у нас впала майже до нуля. Приходили здавати кров по одному чи по дві людини за день. Всі запаси, які ми зробили в грудні, в листопаді вони, практично, вичерпалися. Так склалося, що потреби у донорської крові щохвилинні. Люди хворіють і на свята і у будні".

Юлія Бевзюк - виконувачка обов′язків завідувача відділення експедиції, показує холодильники, де зберігається кров. Говорить, що залишилося по кілька пакетів різної групи крові, особливо потребують І і ІІ позитивну:

"Залишилося після свят всього два контейнера з кров'ю. Ці контейнери підуть до лікарні до хворих. З І позитивної залишився один контейне".

За словами Наталії Бабій цьогоріч Центр служби крові до основних робочих днів вводить додатковий – кожну третю суботу місяця:

"Не кожна людина може здати кров у робочий день. Є вихідні дні. Ми раніше не працювали у вихідні дні. Практика інших міст показує, що є результати. Є ефективний результат - кожна третя субота щомісяця у Центрі служби крові оголошується робочою".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ