Підтримати нас

Долучитися до книгодарування заохочують у Гончарівці

Автор статті
13 лютого 2022 15:00
1,054
Поширити:

“Подаруй бібліотеці нову книгу” – так називається акція в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Стартує вона 14 лютого 2022 року. Цю дату обрали не випадково, адже 14 лютого – це не тільки свято закоханих, а ще й Міжнародний день книгодарування. Його започаткували в 2012 році за ініціативи бібліотекарки та блогерки з Міннесоти Емі Бродмур, якій ідею такого свята підказав син.

Книга завжди була і є чудовим подарунком. На сторінках багатьох видань є не просто корисна інформація – там живуть своїм життям цікаві герої, вміщуються цілі дивовижні світи, створені авторами. Література допомагає зрозуміти багато речей, і навіть здатна зцілювати й змінювати світогляд людини. І хоча нині існує багато електронних видань, паперові видання досі не втрачають актуальності й особливості. Якщо ви закохані в читання, приєднуйтеся до акції, святкуйте разом з усіма майбутніми читачами, і ви в певному сенсі продовжите життя подарованого видання, адже книга любить, щоб її частіше брали до рук.

До речі, Гончарівка цього року відзначає своє 150-річчя. Тому участь в акції буде своєрідним поздоровленням бібліотеці.

Втім, було б здорово, якби і до інших бібліотек завітали дарувальники, і поповнили літературні скарбнички нашого міста. У часи, коли влада знов і знов закриває книгозбірні, як нікому не потрібні заклади, такі акції дуже потрібні всім нам для демонстрації протилежної думки.

Фото з архіву "Вгору"

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ