Підтримати нас

Для легалізації видобутку бурштину необхідно щонайменше 20 млн грн інвестицій — Держгеонадра

Автор статті
14 серпня 2019 07:32
626
Поширити:

Врегулювання проблеми незаконного видобутку бурштину та легалізація цієї діяльності потребує 20-30 мільйонів гривень інвестицій у розвідувальні роботи щодо виявлення покладів бурштину.

Про це повідомив голова Державної служби геології та надр України Олег Кирилюк, передає "Громадське".

«Держгеонадра вбачає шлях врегулювання проблем з видобутку бурштину у збільшенні проведень геологічного вивчення ділянок для надання у законний спосіб прав на видобування бурштину. Тільки для пошуку нових бурштинових ділянок для надрокористувачів потрібно виділити близько 20-30 мільйонів гривень», — повідомив Кирилюк.

За його словами, проведення розвідувальних геологічних робіт є однією з передумов залучення інвестицій у діяльність з видобутку бурштину. Також ці роботи дозволять продавати на електронних торгах права на видобуток бурштину — це чи не єдиний спосіб прозорим шляхом отримувати права на цю діяльність в Україні.

 «Збільшення виданих спецдозволів на видобуток — це легалізація ринку. І найважливіше — це посилення кримінальної відповідальності по всій країні і по всім видам корисних копалин за незаконний видобуток, піску, вугілля», — додав Кирилюк.

Раніше Володимир Зеленський доручив звільнити лише керівників поліції та СБУ Житомирської області через причетність до схем із незаконного видобутку бурштину. Згодом Зеленський вимагав звільнення керівників поліції у 9-районах та очільників Служби безпеки України у Рівненській, Волинській та Житомирській областях через бурштинові схеми

На тій же зустрічі Зеленський змусив керівника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрія Курінського написати заяву про звільнення за власним бажанням.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ