Підтримати нас

Депутати облради надали згоду на прийняття до комунальної власності майна АТ «Херсонська ТЕЦ» без боргів

Автор статті
10 серпня 2019 06:07
776
Поширити:

Херсонська обласна рада 9 серпня на засіданні позачергової сесії надала згоду на прийняття до спільної власності територіальних громад Херсонської області майнового комплексу АТ «Херсонська ТЕЦ».

У рішенні йдеться про те, що Херсонська обласна рада надає згоду на безоплатну передачу із державної до спільної власності територіальних громад області цілісного майнового комплексу АТ «Херсонська ТЕЦ» без боргів підприємства.

Коментуючи це рішення депутатського корпусу, голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер зазначив: 

«Нам Фонд державного майна запропонував прийняти до комунальної власності державний пакет акцій АТ «Херсонська ТЕЦ» розміром 99,8%. Ми вивчили це питання. У цього підприємства більше 600 мільйонів гривень боргу, які неможливо стягнути зараз, бо товариство внесено Кабміном у перелік об’єктів, які йдуть на приватизацію. Якщо ми приймаємо до комунальної власності акції, то, по закінченню строку дії постанови Кабміна, а це орієнтовно січень наступного року, до нас як до власника звернуться кредитори, щоб стягнути борги. Ми не маємо права ставити під удар громаду. Тому депутати на сесії надали попередню згоду прийняти до комунальної власності не пакет акцій, а цілісний майновий комплекс ТЕЦ, тобто будівлі, земельні ділянки, інші активи. Без боргів. Це зроблено для того, щоб жителі Херсона, інтереси яких представляють й депутати обласної ради, мали змогу отримувати послугу теплопостачання. Одночасно звернулися до Кабінету Міністрів України з пропозицією знайти механізм урегулювання питання боргу. Наразі, маючі підприємство «Херсонська ТЕЦ» без боргів, ми зможемо розпочати його модернізацію, забезпечити сталу роботу та постачання послуги споживачам».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ