Підтримати нас

COVAX і комерційні вакцини: на фоні “вакциноманії” українців застерігають від фейків

Автор статті
20 квітня 2021 15:39
1,086
Поширити:

В американській ініціативі COVAX оголосили про постачання в Україну першої партії вакцини від коронавірусу Pfizer-BioNTech.

Про це повідомила тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін. За її словами, безкоштовно отримає можливість вакцинуватися близько двадцяти відсотків населення, а це - понад вісім мільйонів осіб.

Квін повідомляє, що масова вакцинація має вирішальне значення в боротьбі з пандемією. Крім того, вона допоможе підняти економіки в різних країнах, і Україна - не виняток.

Як заявляють в ініціативі COVAX, передбачається виділення як мінімум чотирьох мільярдів доларів для забезпечення безкоштовною вакциною населення ряду країн світу. Крім того, Україна, крім COVAX, вже отримала від Сполучених Штатів 50 мільйонів доларів на боротьбу з COVID-19. 

“Поточна ситуація є надзвичайно складною, і впровадження вакцин проти COVID буде найбільшим, найамбітнішим та найскладнішим зусиллям вакцинації в історії. Ось чому всі ми повинні продовжувати виконувати свою частину роботи”, - підкреслила Крістіна Квін.

Тим часом в "Слузі народу" відзначають, що в Україні значно посилився інтерес до так званих "комерційних вакцин". Втім, "слуги" застерігають громадян уникати тут всіляких махінацій. Адже як мінімум до листопада цього року будь-які вакцини від COVID-19 закуповуються та розподіляються серед населення виключно силами держави. Але вже і тепер багато окремих громадян і приватних підприємств жадають роздобути комерційну вакцину, яка, принаймні, в чотири рази дорожча. Різного роду підприємці, як сказав один із нардепів, "бігають по світу і шукають комерційну вакцину, щоб завезти її в Україну і продавати охочим з накруткою". Але, наприклад, виробники вакцини Pfizer заявляють, що ніякого комерційного постачання в нашу країну не буде до кінця року. І, якщо хто-небудь почує щось про такі постачання вже зараз, то це буде на сто відсотків фейк.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ