Підтримати нас

Цікавинки Dream ГогольFESTу: що відвідати херсонцям

Автор статті
27 серпня 2021 05:00
1,826
Поширити:

Фестиваль сучасного мистецтва Dream ГогольFest 3-5 вересня завітає до Херсона.

На трьох локаціях: Urban CAD, театр ім. Куліша та Олешківські піски протягом трьох днів на херсонців та гостей міста чекають перфоманси, театральні вистави, пізнавальні екскурсії.

Театрали оцінять

Театральна програма фестивалю включає дві вистави. 

У театрі імені Куліша 5 вересня о 18:00 пролунає опера Re:post-опера “LE” режисера Влада Троїцького та формації NOVA OPERA, яка поєднує поезію Лесі Українки з сучасною академічною музикою, live-електронікою та архівними записами голосу самої поетеси. 

Опера поділена на мікросцени, що символізують різні стани видатної поетеси та письменниці: від ліричного до бунтарського.

"Для мене бунтарство – це загострене відчуття сучасності. Леся Українка і люди, які її оточували: Франко, Лисенко, Драгоманов, Старицький, Пчілка, – створили відчуття державності, розуміння, що таке Україна. Вони плекали мрію про майбутню державу. Це і було певною мірою бунтарство. Коли з одного боку Росія, з іншого – Австро-Угорщина, це було утопією, що реалізувалася в Україну, яку ми маємо сьогодні. І це дивовижно", – зазначає режисер Влад Троїцький.

Квитки - за посиланням: https://hochu-bilet.com/afisha/re_post_-_operi_le_u_hersoni 

Театр ім.Куліша під час опери "Take off" на торішньому фестивалі.

Щоб херсонці побачили другу виставу фестивалю, до міста завітають гості з Франції. 

Трупа сучасного лялькового театру “Théâtre de la Massue” представить виставу-інсталяцію “THE SMALL THEATRE FROM THE END OF THE WORLD: OPUS Ⅱ” (“Маленький театр з кінця світу: Опус II”). У ній за допомогою ляльок, текстів, сценографії та сучасного мистецтва глядач стає частиною іншого світу, повного метафор і відкриттів.

Виставу покажуть в Urban CADу 4 вересня о 17:00 та 5 вересня о 20:00. Щоб відвідати виставу необхідно придбати абонемент Urban Cad та зареєструватися на подію. 

БЕТОН & КРИШТАЛЬ на варті мистецтва

Упродовж усіх трьох днів фестивалю на території Urban CADу проходитиме візуальна програма ”БЕТОН & КРИШТАЛЬ”.

Під кураторством Олени Афанасьєвої, керівниці Центру культурного розвитку “Тотем”, художники та художниці створюють інсталяції, картини, скульптури. Деякі роботи вже готові, а деякі будуть набувати закінченої форми під час фестивалю і ви самі зможете подивитися, як митці працюють над своїми роботами.

Якщо  хочете не просто подивитися на представлені витвори мистецтва, а й дізнатися більше про їх створення, то можна долучитися до кураторської екскурсії візуальною програмою від Олени Афанасьєвої: 3 вересня 0 18:00, 4 вересня о 16:00 та 18:00, а 5 вересня о 17:00 та 18:00.

Незвичне навчання

Освітня програма фестивалю має назву “Гімназія”. Вона включає: екскурсії у середмісті, лекції, дискусії, поетичні читання та кіноклуби, на яких можна дізнатися про сучасне візуальне мистецтво, театр, літературу, побачити нове українське кіно та отримати можливість залишитися з містом наодинці й дослідити його. 

Попередня програма екскурсій - за посиланням: https://dreamgf-kherson.org/page21605665.html 

Олешківські піски з новим змістом

У суботу, 4 вересня, о 20:00 на вас чекає спеціальна подія, яка відбудеться тільки один раз “…30 із 40…” від режисера Влада Троїцького посеред Олешківських пісків.

Організатори фестивалю в Олешківських пісках під час презентації Dream ГОГОЛЬFESTу 2021.

Основною темою є переосмислення мандрів Мойсея. Святому знадобилося 40 років поневірянь пустелею, щоб викорінити зі свого народу свідомість раба, відчуття меншовартості та нікчемності. Натомість здобути власну гідність, усвідомлення значущості та цілісності народу. Через такий образ проєкт прагне переосмислити становлення України та української самоідентичності як повноправної, вільної, самодостатньої та самостійної країни.

Дійство проходитиме під музичний супровід етногурту “ДахаБраха” за участю танцюристів та акторів театру Куліша.

У вартість квитка включений проїзд автобусом туди і назад. Посадка в автобуси буде  4 вересня біля театру ім. Куліша з 17:30 до 18:30.

Важливо: подія проходитиме просто неба, стільців  не передбачено. Глядачів просять подбати про відповідний до погодних умов одяг, що закриває ноги, закрите взуття та парасольки.

Квитки на подію - за посиланням: https://hochu-bilet.com/afisha/dream_gogolfest_(oleshkivska_pustelja) 

Артпотяг вирушає

Як і торік, у вас є можливість проїхатися на артпоїзді ГогольTrain. Це окремий чартерний потяг, що на час поїздки перетвориться на осередки сучасного мистецтва на колесах. ГогольTrain вирушить з Києва до Херсона у п'ятницю, 3 вересня, о 20:20. А з Херсона до Києва - у неділю о 21:05. 

Квитки можна придбати за посиланням: https://gogolfest.org/gogoltrain 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ