Підтримати нас

Чи дочекаємося завершення ремонту найважливішої “курортної” траси?

Автор статті
08 листопада 2020 08:00
763
Поширити:

Траса, яка веде з Херсона через Голу Пристань на морські курорти, має стратегічне значення для регіону.

У літній сезон цю ділянку переповнюють десятки тисяч автотранспортних засобів, що забезпечують життєздатність туристичної інфраструктури. Тож не дивно, що після таких навантажень дороги перебувають у  вкрай незадовільному стані, викликаючи постійні нарікання як у водіїв, так і в пасажирів.

"Курортну" трасу Р-57 з року в рік намагаються "латати", але по-справжньому до розуму цю справу довести не так просто.

Чергову спробу виправити ситуацію херсонська влада зробила в цьому році, у розпал виконання епохальної урядової програми "Велике будівництво". 

Як повідомляє пресслужба Херсонської ОДА, “відремонтовано один з курортних маршрутів Півдня України – дорога до Скадовська”.

У 2020 відремонтовано та введено в експлуатацію 34,5 км, ідеться в повідомленні. Раніше, упродовж 2016-2019 років, було відремонтовано ще 38,8 км. Отже, зараз відремонтовано 73,3 км дорожнього покриття від Херсона до чорноморського узбережжя. 

У рамках  ремонтних робіт на дорозі  виконано ліквідацію локальних просідань, вкладено вирівнювальний шар асфальтобетонного покриття, укріплено узбіччя, влаштовано водовідведення, також проведено одиничну поверхневу обробку покриття кубовидним гранітним щебенем, встановлено нові дорожні знаки та нанесено горизонтальну дорожню розмітку, – запевняють у ХОДА.

Підрядними організаціями виступили ДП «Херсонський облавтодор» та ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України».

Також чиновники повідомляють, що у планах на 2021 рік  – завершити ремонт 10,8 км дороги Р-57 Олешки - Гола Пристань - Скадовськ, з яких на 4 км буде проведена реконструкція, на 6,8 км - поточний середній ремонт. Після чого дорога до Чорноморського узбережжя начебто буде повністю оновлена на всій протяжності - 84,1 км.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ