Підтримати нас

Чому українці не беруть активну участь у громадській діяльності? Інфографіка

Автор статті
13 жовтня 2020 11:00
760
Поширити:

Українці не дуже активно беруть участь у громадській діяльності.

Про це свідчать результати останньої хвилі загальнонаціонального опитування щодо громадського залучення, проведеного Програмою сприяння громадській активності «Долучайся!»

З опитаних за останні 12 місяців лише 8,4% були залучені до роботи громадських комітетів, 6,7% брали участь у громадських слуханнях, 6,2% - у мирних зібраннях. Лише 5,7% подавали скарги стосовно інфраструктурних питань, і 4,7% підписували електронні петиції до міського голови, районної чи обласної ради, президента, тощо.

Що заважає українцям брати активну участь у громадській діяльності - дивіться в інфографіці:

Загальнонаціональне опитування щодо громадського залучення проводиться в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!» (USAID/ENGAGE), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та впроваджується Pact в Україні. 

Польовий етап загальнонаціонального опитування щодо громадського залучення проводився компанією Info Sapiens у липні-серпні 2020 року. Дані зібрані за допомогою інтерв’ю, що проводилися серед жителів України віком від 18 років особисто у помешканнях респондентів. Вибірка опитування складала 2097 респондентів і була сформована відповідно до розподілу дорослого населення України за віком, статтю, областю і типом населеного пункту (за винятком Криму та непідконтрольних уряду України регіонів Донецької та Луганської областей). Похибка вибірки становить 2,2% (без врахування дизайн-ефекту).

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ