Підтримати нас

Через виверження вулкану на Канарах в Україні можливі кислотні дощі

Автор статті
22 жовтня 2021 09:22
1,126
Поширити:

Повітряні маси з підвищеною концентрацією діоксиду сірки циркулюють наразі над Україною й у разі опадів імовірні слабокислі дощі. Усе через виверження вулкану Кумбре-В'єха, що розташовується на острові Пальма Канарського архіпелагу.

Про це 21 жовтня повідомили в українському гідрометцентрі. 

“Останніми днями  вчені за допомогою супутникового моніторингу виявили переміщення територією Європи повітряних мас з підвищеним рівнем концентрації діоксиду сірки SO2 (який виділяється при вулканічних виверженнях). На даний час ці повітряні маси вже досягли території України”, - йдеться у повідомленні.

Але, як зазначають вчені, хвилюватися не варто. Перевищення концентрацій діоксиду сірки спостерігається на значних висотах - 10-15 км, а не у приземному шарі повітря.

До того ж синоптична ситуація в Україні зараз є динамічною - повітряні маси доволі швидко переміщуватимуться територією нашої країни найближчими днями. І за прогнозами, протягом наступної доби маса повітря, що містить перевищені концентрації SO2, уже практично повністю покине територію України, відходячи у східному напрямку.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ