Підтримати нас

Через незаконних мігрантів Австрія продовжить контроль на кордоні

Автор статті
08 квітня 2019 09:31
779
Поширити:

Уряд Австрії продовжує здійснення контролю на національних кордонах з країнами-сусідами Словенією та Угорщиною, який ввелиу 2015 році, на наступні півроку до листопада 2019 року.

Про це повідомляє в неділю "Австрійське агентство преси" (АРА) з посиланням на відповідний лист МВС Австрії з інформуванням на адресу Єврокомісії та країн-партнерів по Шенгену, пише Укрінформ.

В датованому 6 квітня листі міністр внутрішніх справ Австрії Герберт Кікль обґрунтовує необхідність у продовженні контролю на кордонах, термін дії якого спливає 12 травня, наявністю, як і раніше, великої кількості незаконних мігрантів. Зокрема, він очікує зростання напливу мігрантів через так званий "Балканський маршрут".

Крім того, як зазначає очільник австрійського МВС, в усьому ЄС існує "латентна загроза тероризму" з огляду на ймовірність повернення до Європи "іноземних бойовиків Ісламської держави" після поразки цієї терористичної організації в Сирії та Іраку.

Призначений від правопопулістської партії FPO міністр зазначив, що рішення щодо продовження прикордонного контролю зі Словенією та Угорщиною було погоджено урядовою коаліцією, куди також входить очолювана канцлером Себастіаном Курцем правоцентристська "Австрійська народна партія".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ