Підтримати нас

Австрійська спецпрокуратура закрила справу щодо Ложкіна й Курченка - ЗМІ

Vgoru
Автор статті
11 квітня 2016 13:56
658
Поширити:

Справу було закрито за відсутності інформації, яка могла би вказувати на злочин, від української сторони.

У понеділок, 11 квітня, австрійська спеціалізована прокуратура, що розслідує економічні злочини і випадки корупції, завершила перевірку за підозрою у відмиванні грошей щодо голови Адміністрації президента Бориса Ложкіна та олігарха-втікача Сергія Курченка.

Як повідомила Deutsche Welle, перевірка австрійської спецпрокуратури завершилася безрезультатно.

"2014 року австрійський підрозділ з боротьби з відмиванням грошей звернувся до антикорупційної прокуратури, вказавши, що переказ 130 мільйонів має ознаки відмивання коштів, отриманих незаконним шляхом. Австрійська прокуратура, утім, не змогла довести незаконність операцій Ложкіна і Курченка", - йдеться в статті.

Віденська прокуратура зверталася до Генеральної прокуратури України, щоб перевірити походження коштів, переказаних Курченком на австрійські рахунки Ложкіна. Але відповідь української сторони не дає підстав говорити про злочинне походження цих грошей, зазначили в австрійському відомстві. "В Україні не ведеться слідство у цій справі, і немає обставин, які давали би підстави для такого розслідування", - повідомили в австрійській прокуратурі.

Тому в понеділок справу було закрито за відсутності інформації, яка могла би вказувати на злочин, від української сторони.

Нагадаємо, 11 листопада голова Адміністрації президента Борис Ложкін заявив, що австрійська прокуратура закрила попереднє розслідування з приводу транзакцій між компаніями продавця і покупця UMH group, яка належить Ложкіну.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ