Підтримати нас

5 поширених міфів про рентген зубів

Vgoru
Автор статті
01 червня 2021 09:18
1,207
Поширити:

Практично кожна людина хоч раз у житті стикалась з необхідністю зробити рентген. Незважаючи на те, що даний вид діагностики існує вже більше ста років, а сучасні рентгенівські апарати оснащені всілякими технологіями безпеки, міфи про рентген зубів нікуди не пропали і продовжують створювати переляк у головах багатьох потенційних пацієнтів. Сьогодні ми хочемо розвіяти 5 поширених міфів про дентальний рентген, а також розповісти, де зробити рентген зубів в Ірпені безпечно і недорого.

Рентген зуба може викликати рак

Рентгенівське випромінювання є іонізуючим, воно дійсно негативно впливає на ДНК і навіть може викликати мутації генів. Але це можливо тільки при отриманні дуже великих доз, які в сотні і тисячі разів вище, ніж при стандартному рентгені зубів. Причина, по якій виник даний міф - це історії про ядерні катастрофи, які траплялися в минулому і спровокували серйозні захворювання у населення.

Рентген молочних зубів робити не можна

Багато батьків з особливою тривогою ставляться до ситуації, коли стоматолог пропонує зробити їх дитині рентген зубів. Насправді, ризик ускладнень через нестачу діагностики набагато вищий, ніж від самого рентгена. Досвідчений лікар завжди врахує всі «за» і «проти», щоб не призначати дослідження даремно. Рентген молочних зубів - звичайна процедура навіть у найбільш розвинених країнах, таких як США, Канада, Німеччина та інші. Зробити рентген зубів в Ірпені дитині можна в клініці «My Smile», де консультує один з кращих дитячих стоматологів в Київській області.

Рентген зуба протипоказаний при вагітності і грудному вигодовуванні

Сучасні дентальні рентген апарати опромінюють мінімальну зону в порожнині рота і ніяким чином не впливають на плід або грудне молоко. Для спокою мами лікар може застосувати додаткові засоби індивідуального захисту, наприклад, свинцеві екрани.

Рентген зубів треба робити щороку для профілактики

Рентген зубів має суворі показання, його не можна використовувати в якості скринінгу, на відміну, наприклад, від флюорографії та інших методів діагностики, рекомендованих для регулярного проведення МОЗ. Ніколи не піддавайте себе зайвому опроміненню без рекомендацій фахівця.

Дентальний рентген найнебезпечніший

Міф про те, що рентген зубів найбільш небезпечний, так як при дослідженні опромінюється головний мозок сам по собі є абсурдним. Нервова тканина, до слова, найменш чутлива до іонізуючого випромінювання. Щоб викликати які-небудь ушкодження мозку, потрібно провести не одну сотню досліджень.

Де зробити рентген зубів в Ірпені?

 Зробити рентген зубів в Ірпені Ви можете в стоматології «My Smile». Клініка оснащена найсучаснішим рентгенівським апаратом від компанії «Fona». Дане обладнання забезпечує ідеальне цифрове зображення, не приносячи шкоди здоров'ю людини. Записатися на рентген зубів в Ірпені можна прямо на сайті «My Smile» або по телефону +38-066-516-12-37.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ