Підтримати нас

Як обрати морозиво, що не нашкодить здоров'ю

02 червня 2018 06:34
625
Поширити:

За літній період поціновувачі морозива з'їдають від 2 до 4 кг цього десерту. Проте часто його якість не відповідає принципам безпечного харчування.

Наприклад, так зване м'яке морозиво виготовляють з порошка та води.

"До складу порошку входять сухе молоко, молочні білки, підсолоджувачі, ароматизатори та харчова добавка Е 466, яка при перевищенні дози може викликати розлад шлунка. При виготовленні та продажу такого морозива виробники отримують 350-370% чистого прибутку, оскільки собівартість його близько 2 гривень", - розповів Андрій Бабаєв, технолог харчової промисловості.

Заморожений сік має складатися виключно із соку та цукру. При цьому на упаковці виробник зобов'язаний вказувати відсоток фруктової частини. Небезпечними компонентами можуть виявитися барвники та інші домішки.

У пломбірі повинно міститися 12-25% жиру і жодних ознак льоду. Його колір має бути вершковим, а не сніжно-білим. Стаканчик - хрустким.

Досить часто у вершкове морозиво додають рослинні жири. Через шкідливість вони під забороною у багатьох країнах, проте в Україні заборонені лише у дитячому харчуванні для малюків, що не досягли 3-річного віку. Якщо на пачці морозива є напис ДСТУ 4735, у продукті присутні трансжири. У десерті, позначеному маркуванням ДСТУ 4733 мають міститися тільки натуральні молочні жири.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ