Підтримати нас

Віртуальна реальність для талановитих херсонців

Автор статті
22 лютого 2019 10:20
686
Поширити:

У Херсоні презентували проект «Сфера талантів». Талановиті виконавці різних жанрів (музичного, танцювального, акробатики та інших сфер) мають можливість безкоштовно отримати VR-кліп*. Для цього необхідно лише заповнити анкету на сайті проекту. Якщо ж охочих буде багато, то відбір проводитиметься на конкурсній основі: через соцмережі люди будуть голосувати за кращих.

Як розповів голова Асоціації “Туризм Херсона” Олексій Мирошников, мета проекту -популяризувати регіон, демонструючи талановитих людей, які тут проживають та сприяти зменшенню їх відтоку закордон, бо якщо вчасно виявити та визнати талант, у нього буде менше приводів поїхати з країни.

Зараз організатори планують знімати 1-2 кліпи на місяць, робити більше - важко, бо зйомки та обробка відео даного формату займають багато часу і ресурсів.

Створені VR-кліпи будуть розміщуватися на сайті проекту і в додатках Oculus Store. Отже, вони стають доступними для багатомільйонної аудиторії, серед якої основне місце займають представники США, Японії, Європейського Союзу та інших розвинених країн.

Під час презентації глядачам продемонстрували процес VR-зйомки відео для 2 музичних дуетів та дитячого акробатичного колективу.

Чому саме VR?

Завдяки стрімко зростаючій популярності у світі технологій віртуальної реальності, VR-кліпи привертають більше уваги ніж, наприклад, звичайне відео на YouTube.

Так, кількість активних користувачів VR у 2018 склала 171 млн. і ця цифра щороку зростає майже вдвічі.  За прогнозами, обсяг ринку VR, що торік  склав 27 млрд. долл. за наступні 4 роки зросте до 209 млрд. долл. До того ж все більше компаній підтримують розвиток цього напрямку і інвестують у VR.

Спеціальна камера для зйомок VR-відео.

Секрет популярності VR-відео в куті огляду, який створюється в шоломі, що дає відчуття присутності.

«Це перспективний ринок, який активно розвиваеться і чим раніше почати його використовувати, ти краще. На жаль, Україна дуже відстає від високорозвинених країн у розвитку технологій, але саме подібні проекти допомагають скоротити цей розрив. До того ж це гарна можливість показати таланти Херсонщини світу» – каже Олексій Мирошников.

Також Олексій зазначив, що VR-технології набагато доступніші, ніж нам здається. Окрім доволі дорогих VR- шоломів відомих марок, вже існує багато дешевших аналогів. Також не так давно створили пристрої, які мають назву Кардборди (Cardboard) - це дешевий аналог шолому віртуальної реальності, пристрій з двома лінзами, до якого підключається смартфон, лінзи дозволяють розділити зображення і бачити аналог того, що ми бачимо в VR - шоломі.

Олексій Мирошников пояснює принцип роботи кардборду.

Під час презентації та після її закінчення всі охочі мали можливість поринути у світ віртуальної реальності та відчути всі переваги цього формату переглянувши вже створені VR-відео у спеціальному шоломі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ