Підтримати нас

У Херсонському художньому музеї впізнали ще одну викрадену картину Георгія Курнакова

17 травня 2024 13:54
324
Поширити:
картина, викрадена з Херсонського художнього музею
Георгій Курнаков (1887-1977). Осінні квіти. 1966. Полотно, олія. Фото: Херсонський художній музей

Працівники Херсонського художнього музею ідентифікували ще дві картини, які викрали російські окупанти у 2022 році. Це полотна Георгія Курнакова та Гедрюса Казимеренаса.

Про це йдеться на сторінці музею. 

Музейникам вдалося впізнати:

  • Гедрюс Казимеренас (1948 р.н.). Штаб агітпоїзда «Комсомольська правда». 1980. Полотно, олія.

“Сучасний литовський художник, професор Вільнюської академії мистецтв чудово володіє мовою експресивного фігуративного живопису”, – інформують працівники музею. 

  • Георгій Курнаков (1887-1977). Осінні квіти. 1966. Полотно, олія.

“Херсонський корифей, який протягом всього свого життя створював узагальнений візуальний епічний образ Херсонщини, став «рекордсменом» ідентифікації. Це вже 8 робота Георгія Курнакова, яка стовідсотково потрапила до окупованого Криму”, – йдеться в повідомленні.

Загалом за їхньою інформацією, вже ідентифікували 108 творів мистецтва, вкрадених російською окупаційною владою з Херсонського художнього музею у 2022 році.

  • Мародерство в Херсонському художньому музеї за допомогою супутникових фотографій зафіксував Смітсонівський Інститут у США. Вкрадені експонати вивезли до Криму, у Центральний музей Тавриди. Херсонські музейники збирають докази російського злочину.
  • Комісія ООН дійшла висновку, що російська влада порушила міжнародне гуманітарне право щодо культурних цінностей і вчинила воєнний злочин. Зокрема, вона задокументувала два випадки в місті Херсон. Починаючи з кінця жовтня 2022 року до початку листопада 2022 року окупаційна влада перемістила культурні цінності з Херсонського обласного художнього музею та архівні документи з Державного архіву Херсонської області до окупованого Криму.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів