Підтримати нас

У Херсонському художньому музеї впізнали ще одну картину, викрадену російськими окупантами

06 липня 2024 15:00
327
Поширити:
Фото зі сторінки Херсонського художнього музею

Працівники Херсонського художнього музею ідентифікували ще одну картину, яку викрали російські окупанти у 2022 році. Це пастель Емілії Гончарової “Старий Крим”.

Про це йдеться на сторінці музею.

Зазначається, що робота Гончарової стала 114-ю за рахунком, яку вдалось ідентифікувати.

Емілія Гончарова "Старий Крим" 1970. Тонований папір на фанері, пастель/фото зі сторінки музею 

“Вона двічі потрапила в кадри, відзняті в Центральному музеї Тавриди: 1 квітня 2023 року, коли фейкове міністерство культури Херсонської області підписувало незаконний договір про зберігання краденого в Криму, та у вересні 2023-го, коли в сюжеті телеканалу «Весті Крим» виправдовували мародерство (ред. російських окупантів)”, – повідомили музейники. 

Творчий доробок Емілії Гончарової нараховує пейзажі, натюрморти, портрети, жанрові композиції. Вона також малювала види Донеччини та кримські пейзажі, один з яких був викрадений із Херсонського художнього музею та незаконно опинився в Криму.

  • Перед втечею з міста, наприкінці жовтня – на початку листопада 2022 року, окупаційні війська пограбували херсонський музей, маскуючи свої дії гаслом «збереження культурних цінностей» і називаючи грабунок «евакуацією».
  • Мародерство в Херсонському художньому музеї за допомогою супутникових фотографій зафіксував Смітсонівський Інститут у США. Вкрадені експонати вивезли до Криму, у Центральний музей Тавриди. Херсонські музейники збирають докази російського злочину.
  • Фольклористка Ярина Сізик та режисерка анімації Марія Духовне Личко у колаборації з Херсонським художнім музеєм започаткували проєкт «Викрадене мистецтво…», присвячений картинам, незаконно вивезеним росіянами під час окупації. Першою “оживили” картину Михайла Брянського “Портрет дівчини у вишиваній сукні”. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів