Підтримати нас

У Херсоні на період карантину планують скасувати безкоштовний проїзд для всіх пільговиків

Автор статті
20 березня 2020 14:22
595
Поширити:

Таке рішення може прийняти міськвиконком вже в понеділок, 23 березня.

Про це онлайн-газеті «Вгору» повідомила очільниця міського Управління транспорту Марина Віркун. За її словами, про зміну вартості проїзду до кінця карантину (3 квітня 2020 року) мова не йде:

"Поки що тільки прийняли рішення скасувати безкоштовний проїзд для всіх категорій пільговиків, — розповідає Марина Віркун. — У тому числі для школярів, чи вони їздять на навчання? Щодо збільшення вартості проїзду на час карантину — мер міста Володимир Миколаєнко категорично проти".

Так само мова не йшла про виділення грошової компенсації з міського бюджету на закупівлю пального перевізниками, додала начальниця Управління транспорту. Крім цього, за словами Марини Віркун, сьогодні правоохоронці виписали ще один штраф за перевищення допустимої кількості пасажирів автобуса.

Херсон не перше місто України, де скасовують безкоштовний проїзд для зменшення кількості пасажирів у громадському транспорті. Вже 17 березня у Чернівцях відповідне рішення підтримали депутати тамтешньої міськради. За словами мера міста Олексія Каспрука, безкоштовний проїзд відновлять після стабілізації епідеміологічної ситуації:

— Це вимушений обмежувальний захід, він спонукатиме людей похилого віку, які є групою ризику і найбільш уразливі до корона вірусу, менше пересуватися містом, залишатися дома, — зазначив мер Чернівців Олексій Каспрук.

За даними у чатботі телеграм каналу «Транспорт Херсона», сьогодні, 20 березня, на 8:00 на маршрути міста виїхали 150 одиниць транспорту — це 32% від плану (476 од.). Вчора виїхали лише 79 автобусів та тролейбусів або лише 17%. На відміну від учора, всі перевізники міста випустили свій транспорт на вулиці Херсона.

Одна з автостоянок у Шуменському мікрорайоні. Багатьом перевізникам все ще вигідніше не виїжджати на маршрути. Схоже, найближчим часом ситуація на краще не зміниться, адже абсолютна більшість херсонських пільговиків користувались тролейбусами. Автор фото Леонід Бондарчук

Нагадаємо, постановою Кабінету міністрів України з 12 години дня 18 березня заборонені регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні (крім перевезення легковими автомобілями). Також уряд заборонив регулярні перевезення понад 10 пасажирів одночасно у міських трамваях, тролейбусах та автобусах та маршрутних таксі («маршрутках»). За порушення — кримінальна відповідальність та штраф від 17 до 32 тисяч гривень або позбавлення волі до трьох років.

Як ми писали, херсонські перевізники пропонували міській владі тимчасово підвищити тариф на проїзд у громадському транспорті або компенсувати вартість пального. За їх словами, це б дозволило вивозити містян, не зважаючи на існуючі обмеження - 10 людей в салоні.

Також ми розповідали, як херсонці намагаються доїхати до місця роботи: вибивають скло в автобусах та б’ються з водіями.  

Крім цього, на херсонському автовокзалі медики перевіряють всіх пасажирів міжнародних автобусів (фото, відео).

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ