Підтримати нас

Стипендії будуть нараховувати по-новому

Автор статті
29 листопада 2016 04:59
568
Поширити:

З 1 січня 2017 року зменшать кількість студентів, які будить отримувати стипендії.

Відповідне рішення вже прийнято і закладено в бюджет. Виплату отримають лише найуспішніші студенти та соціально незахищені. Визначати власників стипендій будуть за рейтингом.

"Стипендії з Нового року поділяться на два види: академічні – будуть отримувати студенти з найкращою успішністю і соціальні - для соціально незахищених верств населення. Згідно з проектом бюджету на 2017 рік, Кабмін пропонує направити на виплату академічних стипендій 2,84 мільярда гривень, а на виплату соціальних стипендій студентам з малозабезпечених сімей - 2,98 мільярда гривень", - повідомляє "Страна".

Академічні стипендії призначатимуться за рейтингом успішності студентів, який буде формувати Міністерство освіти.

"Для того, щоб отримати стипендію, на майбутній зимовій сесії студентам буде недостатньо здати всі іспити на середній бал "4.0". Рейтингова система передбачає, що оцінюється за іспити та заліки. Рейтинг формує міністерство освіти", - пояснює заступник міністра фінансів України Сергій Марченко.

На початку грудня Верховна Рада повинна прийняти проект бюджету на 2017 рік у другому читанні. До того моменту всі підзаконні акти, які стверджують механізм нарахування стипендій, вже повинні бути прийняті. Тобто на те, щоб домовитися між собою, у МОНу і Мінфіну є ще два тижні.

Позицію МОН щодо стипендій раніше озвучила глава відомства Лілія Гриневич. Вона запропонувала встановити розмір мінімальної академічної стипендії на рівні 1100 грн, підвищеної - 1600 грн.

У Мінстерстві освіти і науки України повідомили, що збільшиться стипендія не для всіх. Держбюджетом-2017 передбачене підвищення лише для майбутніх вчителів та інженерів. Про це під час виступу у Верховній Раді заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ