Підтримати нас

Справи для колаборантів: приблизно 2000 кримінальних проваджень

Автор статті
21 грудня 2023 17:30
878
Поширити:

За колабораціонізм відкрито приблизно 2000 кримінальних проваджень, у тому числі на 9 колишніх правоохоронців. 

Про це на пресконференції 21 грудня розповів голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін. І хоча очільник області зазначив, що це «не його тема», однак озвучив цифри, якими володів.

За участь у проведенні псевдореферендуму направлено до суду обвинувальні акти 36 особам, близько 400 особам повідомлено про підозру. Серед цих колаборантів є і держслужбовці, які співпрацювали з фейковими структурами Російської Федерації – центром зайнятості, пенсійним фондом, департаментом охорони здоров'я, приблизно два-три десятки таких людей зараз під слідством. Є вироки вже на 31 зрадника, засуджено 23 особи, 1 довічно.

Інформаційний простір зараз насичений новинами про притягнення до відповідальності зрадників. Суд виніс вирок окупаційному начальнику виправної колонії на Херсонщині. Агентство з розшуку та менеджменту активів виявили та розшукали активи 29 колишніх українських правоохоронців. Одній з організаторок псевдореферендуму в селі на Херсонщині повідомили про підозру. На Закарпатті винесли вирок жителю Херсонщини, який допомагав проводити референдум. Заочну підозру отримали керівники Херсонської компанії-нафтотрейдера, які допомагали встановлювати окупаційний режим на захопленій частині півдня України. У державній зраді підозрюється депутат із Херсонщини. Заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності жительці Тягинської громади, яка очолила окупаційну виборчу дільницю. Підозрюється в колабораціонізмі окупаційний голова Веселого на Херсонщині. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ