Підтримати нас

Спекотна сесія Херсонської міськради: фонди та релігія

01 липня 2016 01:00
230
Поширити:

У радянському мультфільмі “Мауглі” розповідали про водяне перемир’я. На період засухи хижаки не полюють, усі мирно співіснують до сезону дощів.

Минулої п’ятниці, 24 червня, у Херсоні також було дуже спекотно. Проте депутати від різних партій і не думали припинити поливати один одного брудом і  ефективно працювати для громадян.

Заступники – на «десерт»

Засідання сесії міської ради перетворилось на чергове шоу. Депутат Євген Назарян взагалі запропонував продавати на пленарні засідання квитки – це б суттєво поповнило міський бюджет.

Найрезонанснішим питанням мало стати призначення заступників міського голови. Проте депутати вирішили цю “битву”  перенести на  кінець порядку денного, який складався з 99 питань.

Майже три години народні обранці оприлюднювали власні ідеї та звернення. Так, міський голова звільнив керівника інспекції з благоустрою Олену Мазур. Формулювання – “за втрату довіри з боку керівництва” .

Представник “Нашого краю”  Артем Кияновський звернувся до колег із проханням звернути увагу на “Палац піонерів”. З 2006 року там триває ремонт актової зали. Зняли паркет та скло зі стелі – на цьому етапі роботи й скінчилися.

Депутат від “Батьківщини”  Дмитро Ільченко заявив про порушення в тролейбусному депо. Він заявив, що 18 травня з рахунків  “Херсонелектротрансу”  було здійснено 23 платежі, кожен з яких менший 30 тис гривень загальною сумою понад півмільйона. За словами Дмитра Ільченка, це було зроблено спеціально для розпорошення платежів, щоб уникнути системи “Прозорро”  і тендерних закупівель, які проводяться при сумах, що перевищують 200 тис. гривень. Більш того, до звернення депутат додав документи, які свідчать про фіктивність фірми ТОВ “Глобал пром імпорт”, на рахунок якої були переказані гроші “Херсонелектротрансу”. Фірма була зареєстрована в Києві, а юридична адреса – в Миколаєві. Крім того, у підприємства немає сформованого статутного капіталу. Із цими фактами народний обранець запропонував звернутися до Генеральної прокуратури. Проте колеги його ініціативу не підтримали.

Гроші – пільговикам

Херсонські депутати виділили кошти на перевезення пільговиків. Нагадаємо, 10 червня, на сесії обласної ради це питання піднімала депутат обласної ради від“УКРОПу”  Оксана Булахова. Вона запропонувала комісії обласної ради з питань транспорту залучити до роботи херсонський виконком і кілька департаментів області та міста. І знайти спільне рішення соціальної проблеми. Шукали його під час круглого столу. І вже 24 червня депутати проголосували за внесення змін до міського бюджету  на 2016 рік. Зміни передбачали виділення коштів на пільгові перевезення за рахунок державної субвенції. Відтак, 520 тисяч гривень (при потребі у 2,5 мільйона) розподілили між  Олешківським, Голопристанським та Білозерським районами.

Херсонські депутати підтримали звернення до Голови Верховної Ради та Кабміну із вимогою припинити діяльність Національної комісії, що регулює тарифи у сфері енергетики та комунальних послуг, скасувавши дію постанови №587. Крім того, за словами мера, Херсонська міськрада звернулася і до всіх обласних центрів України  з проханням підтримати ініціативу Херсона.

Батьківські фонди

Певну крапку поставили в питанні збору коштів із батьків у школах. Згідно з Законом України “Про благодійність та благодійні організації”  при школах батьківські ради мають створити благодійні фонди. До їх керівного складу не можуть входити ані директори освітніх закладів, ані працівники. Фонд повинен функціонувати як юридична особа з відповідною документацією та звітністю. Кошторис Фонду буде складатися виключно батьками. Усі внески абсолютно добровільні, потрапляти вони будуть не в “чорну”  касу школи, а на рахунок Фонду – в банк. Усі витрати будуть здійснюватись безготівково. Фонд зобов’язаний звітувати про надходження та витрати на сайті школи у спеціальному розділі.

У Херсоні створили новий комунальний заклад. Завідуватиме він усіма парками міста.

Депутати викупили земельні ділянки під розширення цвинтаря в селищі Геологів. І, нарешті, дали згоду мусульманській громаді звести власний релігійно-культурний центр. Перед цим громада 6 років оббивала пороги чиновників. Перед голосуванням слово взяла жінка, яка представилась жителькою прилеглого будинку. І відкрито заявила, що це питання із мешканцями не обговорювали (хоча усі слухання проводилися) і взагалі, вона хоче аби в Україні сповідувалися винятково християнські цінності. Із другої спроби депутати, нарешті, передали земельну ділянку в постійне користування мусульманській громаді.

Пропрацювавши до 17.00, депутати заявили, що втомилися. І що все одно не встигнуть розглянути усі питання. Тому у засіданні оголосили перерву. Коли народні обранці продовжать роботу – поки невідомо.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ