Підтримати нас

Релокація заводу «Данон Дніпро» із Херсона неактуальна, але компанія справді вивчала можливість перевезення окремих виробничих ліній

Автор статті
25 липня 2023 11:22
1,770
Поширити:

Посилаючись на інформацію Центру журналістських розслідувань, Медіаплатформа «Вгору» оприлюднила новину про те, що компанія «Данон» планує перенести своє підприємство з Херсонської області. Однак представник компанії заявив Інтерфаксу, що переміщення заводу із Херсона не актуальне:

«Інформація, оприлюднена Центром журналістських розслідувань, не достовірна. Ймовірно, в цьому випадку мала місце міскомунікація фактів, які були неправильно трактовані», — сказав директор із закупівель та операційної діяльності компанії Іван Ханас.

У коментарі Медіаплатформі «Вгору» директор департаменту розвитку сільського господарства та зрошення Херсонської обласної військової адміністрації Дмитро Юнусов підтвердив, що керівництво компанії «Данон» зверталося до ОВА з листом про релокацію своїх активів на більш безпечну територію України з подальшим поверненням до Херсона.

«У листі вони питали про можливість забезпечити релокацію частини вцілілих активів на більш безпечну територію України, — коментує Дмитро Юнусов. — Я спілкувався з заступником директора. Крім того, ми розмовляли з представниками «Данону» щодо існування механізмів релокації в державі. Є програма релокації, яка дозволяє безкоштовно здійснити її, але таких фактів релокації в нас ще не було».

Очільник департаменту розповів, що компанії надали відповідь щодо існування програми релокації з посиланням на нормативні акти та на заявки, які можна заповнити, визнав, що міг помилитися з регіоном (представник Данону повідомляє про вивчення можливості не релокації до Черкаської області, а перевезення окремих виробничих ліній до Полтавської області). І підсумував:

«Якщо директор каже, що релокація заводу зараз не актуальна, значить не актуальна».

Нагадуємо, що на початку війни херсонський завод, який виробляв половину всієї молочної продукції «Данон» в Україні, був законсервований. Виробничі потужності зазнали значних пошкоджень внаслідок воєнних дій Росії, і росіянам запустити його так і не вдалось.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ