Підтримати нас

Понад 40 сімей переселенців отримали одяг для випускного від волонтерів

30 травня 2016 14:15
291
Поширити:

Святкові сукні, чоловічі костюми, взуття та аксесуари волонтери почали збирати взимку.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповіла Алевтина Крайнюк, працівник гуманітарного напряму "Восток SOS".

"Ми почали відкладати сукні та святкові костюми, які нам надходили з гуманітарною допомогою та які приносили люди, ще взимку. Навесні ми оголосили про збір саме на випускний вечір - і люди вже несли одяг цілеспрямованіше", - розказала волонтер.

Вбрання надсилали із Запорізької, Харківської, Київської областей. Левову частку суконь і костюмів передали кияни.

Одягали випускників 9-х, 11-х та 4-х класів.

"Найбільше одягу підібрали собі, звісно, дівчата. Нам приносять багато костюмів великих розмірів. Тому на хлопців-випускників вони не підійшли. Хоча хто був вищий та крупніший, то підібрати вдавалося", - додала Алевтина.

Волонтери за можливості доповнювали образ клатчами, сумками та косметикою.

"Якщо речі підходили за стилем і кольором, то до сукні намагалися підібрати ще й аксесуари - сумочки, біжутерію, косметику. Якщо підходила якась білизна, віддавали ще й її", - розповіла громадський активіст.

Минулого року одяг для випускників передала благодійна організація.

"Торік речей на випуск ми не збирали. Отримали їх великою партією й роздали випускникам. Тоді був більший ажіотаж - до нас по речі постійно приходили школярі з батьками. Одна дівчинка з Одеси навіть вибирала собі сукню по Skype. Волонтери показували одяг, заміряли його, потім ще підібрали взуття і надіслали їй поштою", - поділилася Алевтина Крайнюк.

Акцію організував центр допомоги переселенцям "Будинок вільних людей". Центр об'єднує декілька громадських організацій з допомоги переселенцям: "Восток SOS", "Крим SOS", Центр зайнятості вільних людей та "Новий Донбас".

Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ