Підтримати нас

Переселенці просять уваги

24 березня 2016 06:00
255
Поширити:

У Херсоні обговорили пропозиції до державної програми щодо підтримки внутрішньо переміщених осіб в області.

Одним із їх розробників стала провідна юристка громадської приймальні Херсонського обласного Фонду милосердя та здоров’я Олена Старюк. На прес-конференцію запросили чиновників та самих переселенців.

Подібний документ, наприклад, уже діє в Дніпропетровську.

– Всеукраїнський благодійний фонд “Гореніє”, який я тут представляю, був співавтором такої програми ще в 2014 році в Дніпропетровській області. І її прийняла обласна рада, – розповідає координатор проекту в Дніпропетровську Любов Крапивнюк.

Сьогодні окрім Дніпропетровської цей проект діє ще в 4 областях: у Донецькій, Харківській, Запорізькій та Херсонській. Як розповіла Любов Крапивнюк, у  Дніпропетровську також прийнята програма створення робочих місць для переселенців зі Сходу.

У Херсоні ж розробляють власні пропозиції. Наприклад, провести опис усіх безхазяйних будинків, куди можна розмістити родини переселенців. Також створити обласну робочу групу з питань надання соціальної підтримки тимчасово переміщеним особам. І зробити на сайтах усіх державних установ посилання на сайт “Допоможи переселенцю”.

Власні пропозиції озвучили і самі переселенці, які прийшли на публічне обговорення.

– Я з тут з серпня 2014 року і у мене складається враження, що лікують якогось невідомого хворого без його участі. Всі питання щодо переселенців вирішуються без їх участі. Ми про всі заходи  дізнаємося із інтернет-ресурсів вже постфактум. Тобто інформаційна складова цієї роботи дорівнює нулю, – зазначила представниця ініціативної групи переселенців Лариса Завгородня.

Представник управління ДС­НС у Херсонській області Катерина Гаврилова заявила, що готова запрошувати переселенців на офіційні засідання регіонального штабу, щоб вони знали, як координується діяльність державних органів щодо питань ВПО.

А представник “Крим SOS”  Олексій Тільненко  зазначив, що державна програма має більше декларативний характер, там не прописані конкретні процедури. І запропонував у регіональній програмі приділити більше уваги психологічній допомозі переселенцям. Усі пропозиції передали Олені Старюк. І вже до кінця березня цього року вона передасть їх до обласної ради.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ