Підтримати нас

Переселенець з Харцизска замість економіста став фотографом

Автор статті
22 вересня 2019 15:01
881
Поширити:

Переселенець-економіст поміняв професію на фотоапарат.

Переселенець з Харцизька Сергій Коровайний замість економіста став фотографом. Хлопець співпрацює з Радіо Свобода, виданнями Ukraїner і The Ukrainians, ОБСЄ, передає сайт "Gazeta.ua".

Після школи, в 2012 році, вступив до Київського національного університету імені Тараса Шевченка, де вивчав міжнародну економіку.

"Фотографією зацікавився ще в Харцизьку, але це було поверхневе захоплення. На якийсь час закинув і повернувся до фотографії вже в університеті. На першому курсі познайомився з хлопцями, які організували фотоклуб на факультеті журналістики КНУ. Вони були фотожурналістами, співпрацювали з міжнародними агентствами на кшталт Reuters або EPA", - каже Сергій.

 Сергій Коровайний-фотограф з Харцизька.
Сергій Коровайний-фотограф з Харцизька.

Виходило поєднувати фотографію і навчання. Хлопець міг працювати в медіа або вести свій проект, при цьому відвідувати лекції в університеті.

Влітку 2017 року Сергій був фіналістом стипендії імені Фулбрайта і виїхав на магістерську програму в США, в місто Сірак'юс, штат Нью-Йорк.

"На потоці був єдиним українцем, ще один іноземець – хлопець з Індії, а решта – американці. Вивчали visual communications – фото, відео, дизайн, віртуальна реальність, доповнена реальність, дрони", - додає Сергій.

Після закінчення навчання у хлопця була можливість залишитися в Америці ще на кілька місяців і знімати диплом, але вирішив зробити це в Україні.

Крім зйомок для медіа, Сергій викладає в фотошколах, які організовує німецька організація MediaLab Donbass для підлітків на Донбасі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ