Підтримати нас

"Пам’ятаю, як для мене почалася війна": розповіли історію рятувальника з Білозерки на Херсонщині

19 травня 2024 15:49
227
Поширити:
Фото: ДСНС

На сторінці ДСНС опублікували історію начальника караулу 5 державної пожежно-рятувальної частини селища Білозерка на Херсонщині Ігоря Буркота. Рятувальник працює в Білозерському районі.

Про це йдеться на сторінці ГУ ДСНС Херсонської області.

Зазначається, що Ігор з колегами неодноразово потрапляли під російські обстріли. За його словами, він навіть не думав покидати цієї справи, адже професія рятувальника – це його покликання.

«Пам’ятаю, як для мене почалася війна. О 5:00 зателефонував диспетчер та повідомив про збір «Тривога!», їхавши на роботу я побачив, як пролітають ракети та зрозумів, що дійсно почалось повномасштабне вторгнення”, – згадує Ігор Буркот.

Також він розповів, що під час окупації селища приходили працівники ФСБ РФ із пропозиціями працювати на незаконну владу. Однак рятувальник відмовлявся йти на співпрацю й через це був змушений виїхати, адже розумів, що стає “прицілом” для російських окупантів.

“Після деокупації ми караулом повернулися до рідної частини та ці емоції я не забуду ніколи, а коли побачили начальника частини, який був у російському полоні 3 місяці, то нашій радості просто не було меж», – йдеться в повідомленні.

У 2015 році після строкової служби в армії Ігор потрапив до 14-ї пожежно-рятувальної частини з охорони Корабельного району м. Херсон на посаду командира відділення. Саме в цій частині він зрозумів тонкощі та специфіку несення служби, йдеться в повідомленні.

Зазначається, що пізніше Ігор Буркот перевівся до 5-ї пожежно-рятувальної частини з охорони Білозерського району Херсонської області на посаду начальника караулу, адже він сам родом з Білозерки. І дотепер продовжує там працювати.

  • Коли Херсон окупували російські військові, рятувальники продовжували працювати за українським законодавством. Вони до останнього залишалися вірними присязі. Про те, як працювала служба в час окупації і як героїчно діє у фронтових умовах, дізнавалася журналістка “Вгору”.
  • Сергій Чорний – полковник служби цивільного захисту ДСНС. На пенсію вийшов у 2020-му з вислугою 39 з половиною роки, але продовжує працювати й досі. З розповіді Сергія Михайловича журналістка “Вгору” дізналася про особливості роботи пожежників від радянських часів по сьогодні.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів