Підтримати нас

Нобелевская лауреатка из Беларуси жалуется на создателей сериала "Чернобыль"

Автор статті
15 січня 2020 07:30
657
Поширити:

Білоруська письменниця, володарка Нобелівської премії з літератури Світлана Алексієвич висловила невдоволення на адресу творців популярного серіалу Чорнобиль через відсутність її імені в титрах.

Контракт зі студією-виробником ТВ-шоу HBO щодо використання матеріалів з книги Алексієвич Чорнобильська молитва було укладено на «скромну суму». Про це письменниця розповіла в інтерв'ю Project Syndicate.
«Коли серіал вийшов і здобув настільки велику популярність, стало очевидно, що HBO використовувало мій текст і персонажів, як і працю Володимира Губарєва, який написав про іншого персонажа серіалу, Валерія Легасова. Проте наші імена не вказані в титрах. Я сподіваюся, найближчим часом це виправлять», — заявила вона.
Водночас Алексієвич розповіла, що їй сподобався серіал, оскільки він актуалізував обговорення проблеми Чорнобиля серед молодого покоління. До недоліків картини письменниця віднесла фокусування тільки на одній з безлічі тем трагедії.
«Він розповідає історію Чорнобиля здебільшого як історію радянської системи, яка нехтує людськими життями — мовчазного уряду в кризі, що вбиває людей. Але ця історія багато в чому більше, вона не повинна полягати тільки в засудженні СРСР», — пояснила Нобелівська лауреатка.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ