Підтримати нас

На Херсонщині через комах-шкідників тимчасово заборонили збирати гриби

17 жовтня 2020 07:00
1,116
Поширити:

Глобальні зміни в кліматі вносять корективи в природні процеси. Позначаються ці зміни і на "грибному полюванні", яке традиційно в Херсонській області починається в середині жовтня.

Зазвичай саме в цю пору вже йдуть затяжні осінні дощі, температура повітря знижується, на грунті часто навіть фіксуються заморозки. І в умовах підвищеної вологості гриби, як відомо, ростуть краще та інтенсивніше.

Але в цьому році погода видалася на диво теплою та сухою: по суті, літо триває на Херсонщині досі. І тому багато процесів, які впливають у тому числі і на "врожайність" грибів, змістилися на кілька тижнів уперед. Як повідомляють, зокрема, у Великокопанівському лісомисливському господарстві, у зв’язку з атиповими кліматичними умовами, а також через нетиповий фенологічний розвиток шкідників, які в нехарактерний для свого виду період розвитку проходять повний цикл життєздатності (звичайний сосновий пильщик, рудий сосновий пильщик та пильщик-ткач), у лісових масивах державного підприємства «Великокопанівське ЛМГ», а саме Буркутському лісництві на загальній площі 810,9 га з 19 по 25 жовтня 2020 року будуть проводитись дослідно-виробничі винищувальні заходи аерозольним генератором ГАРД-МН із застосуванням хімічних препаратів.  

Тому, як попереджають лісники, у ці дні відвідування лісу і збирання грибів для громадян буде заборонено. Адже гриби, як неважко передбачити, стануть токсичними і непридатними для вживання. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів