Підтримати нас

Херсон та інші південні міста можуть піти під воду

Автор статті
17 березня 2019 14:00
652
Поширити:

До 2100 року 34 українських міста можуть бути повністю затоплені в результаті глобального потепління.

Такі висновки стали результатом дослідження, яке провели експерти “Екодії” разом з науковцями.

Проблема зміни клімату з кожним днем ​​стає все більш актуальною в усьому світі. Тепер і для України перспектива бути затопленою вже не здається такою далекою і нереальною.

З кожним роком рівень води в Світовому океані стрімко зростає. Один з островів в Тихому океані, площею чотири з половиною гектари, недавно був повністю затоплений.

Він не був заселений, а ось наша країна так, і досить густо. Як глобальне потепління торкнеться України?

Експерти «Екодії» передрікають, що протягом найближчих 80-ти років ряд великих українських міст можуть піти під воду. Серед них: Одеса, Херсон, Миколаїв, Маріуполь, Бердянськ, Керч, українська «Венеція» – Вилково та інші.

Це може стати реальністю, якщо Україна і всі інші країни світу не перейдуть на поновлювані джерела енергії і не скоротять викиди парникових газів.

Згідно з дослідженням «Екодії» – до 2100 року під воду можуть піти 34 українських міста, шість невеликих поселень і цілих 62 села, які знаходяться в безпосередній близькості до Чорного і Азовського морів.

Крім того, затопленими можуть виявитися і 660 екологічно небезпечних об’єктів. Серед них: 13 звалищ і 36 очисних споруд, меткомбінат “Азовсталь” в Маріуполі і кримський завод “Титан” поблизу Армянська. Їх затоплення може завдати шкоди вже Світовому океану, адже вони містять безліч небезпечних хімікатів.

Внаслідок усього цього, близько 75 тисяч українців можуть стати кліматичними переселенцями.

Також до 2100 року українцям можна бути забути про полярні морські курорти як як Затока, Коблево, Залізний Порт, Скадовськ, Кирилівка, Бердянськ, Лазурне, Міжводне, Чорноморське, Саки, Щолкіне та інші.

Основна місія таких прогнозів учених не налякати людей, а закликати уряд до активних дій і турботі про екологію, адже всіх цих непоправних наслідків можна уникнути.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ