Підтримати нас

Дата: міжнародний день Матері Землі

Автор статті
22 квітня 2019 10:00
998
Поширити:

Десятий рік поспіль більшість країн світу відзначають 22 квітня Міжнародний день Матері-Землі (International Mother Earth Day).

Свято засновано на 63-й сесії Генеральної Асамблеї ООН у 2009 році. Оголошуючи резолюцію, голова 63-й сесії Генеральної Асамблеї Мігель д'Еското Брокман підкреслив: це - визнання, що земна куля і її екосистеми є нашим будинком, що забезпечують людству життя. Тому ми зобов’язані досягти справедливого балансу, гармонії між потребами нинішнього і майбутніх поколінь людства із природою і Матір’ю Землею.

В цей день зазвичай вчені країн світу збираються за круглим столом для обговорення глобальних екологічних проблем. Окремо організовуються найрізноманітніші заходи і акції, конференції, виставки, закриття автомобільного руху на жвавих вулицях великих міст, прибирання території і посадка дерев.

Кожен рік день Матері Землі присвячено окремим темам. Теми цієї, десятої річниці: освіта і зміни клімату.

Зокрема, 22 квітня 2019 року у Нью-Йорку відбуватиметься інтерактивний діалог Генеральної Асамблеї ООН про невідкладні заходи у боротьбі зі зміною клімату і його впливом, а також про інклюзивну, справедливу і якісну освіту, щоб люди в усьому світі володіли відповідною інформацією і знаннями для сталого розвитку та життя в гармонії з природою.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ